Deputatul Ion Ștefan, atac dur la planul PSD de scădere a pedepselor pentru tăietorii de lemne

0
142

Deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan, a lansat un atac extrem de dur la adresa puterii, după ce la Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților a ajuns un proiect privind anularea OUG 51/2016, care prevede sancțiuni dure pentru tăierile ilegale de arbori. Subiectul, intens dezbătut inclusiv în sânul societății civile, a devenit una dintre principalele teme de discuție în Vrancea, județ cu importante suprafețe forestiere.

“ În week-end-ul care tocmai s-a încheiat am fost asaltat, la venirea acasă în Vrancea, de cetățeni care m-au întrebat temători: ”ce faceți acolo, la Parlament, dați iar voie la tăierile ilegale de pădure?”. Oamenii, pe bună dreptate, vor să cunoască ce se întâmplă, mai ales că trăim într-un județ cu o însemnată suprafață împădurită, din care știm și noi cum se exploatează. În acest moment, pot să spun doar că discuția purtată săptămâna trecută în Comisia de Agricultură, despre anularea OUG 51/2016, care introdusese sancțiuni aspre pentru tăierile ilegale, m-a surprins și pe mine. Totuși, o decizie oficială nu s-a adoptat! Iar eu, în calitate de deputat PNL nu voi susține planul hoțesc al PSD!”, a transmis deputatul vrâncean prin intermediul unui comunicat de presă.

Parlamentarul liberal trage un semnal de alarmă cu privire la planul PSD, în contextul în care mișcările de stradă încă nu s-au calmat, după ce Guvernul a emis celebra Ordonanță 13, abrogată ulterior.

“Oare PSD uită că lumea încă mai stă în stradă și protestează? Oare nu s-a învățat minte că cetățenii văd ce golănii pregătește partidul roșu? Până la a da undă verde tăierilor ilegale, PSD, premierul Sorin Grindeanu și tătuca Liviu Dragnea să explice tuturor ce s-a întâmplat cu actele distruse la Ministerul Justiției în privința ordonanței hoților! Cred că pentru a ne proteja pădurile avem nevoie de sancțiuni dure pentru cei care exploatează fără acte. Eu personal consider că de cele mai multe ori în ilegalitățile cu lemn sunt implicate și organele silvice, avem destule exemple în acest sens din Vrancea! Nu voi susține o anulare a OUG 51 și diminuarea sancțiunilor!”, mai spune deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan, care conchide: “Mai avem nevoie și de păduri”!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.