Îndrăznește să fii informat!

vineri, 1 decembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateDeputatul Ion Ștefan, îngrijorat de soarta învățământului românesc

  Deputatul Ion Ștefan, îngrijorat de soarta învățământului românesc

  Mândru de numeroasele medii de 10 obținute la Evaluarea Națională de elevii din județul Vrancea, deputatul PNL Ion Ștefan se arată îngrijorat de ceea ce se regăsește la coada clasamentului, o situația care face, în opinia sa, radiografia școlii românești. Parlamentarul vrâncean se arată îngrijorat cu privire la dezinteresul manifestat de elevii de la țară față de școală, care se vede mai ales în abandonul școlar.

  Deputatul de Vrancea trage un semnal de alarmă și îi cere ministrului Educației să găsească rapid soluții pentru reducerea absenteismului și analfabetismului.

  “Săptămâna aceasta s-a încheiat Evaluarea Națională, considerat primul examen cu impact asupra elevilor, la terminarea clasei a VIII-a. Pe unii rezultatele i-au mulțumit, pentru că elevii sârguincioși au ieșit, așa cum și merită, în față! În Vrancea, avem 21 de medii de 10 curat pentru care trebuie felicitați, la un loc, elevi, profesori și părinți!

  Din păcate însă, realitatea de pe site-ul Ministerului Educației arată și partea mai puțin fericită a sistemului nostru de învățământ, numeroși copii care au ales să nu participe la această testare, dar și elevi care nu au reușit medii de peste 5. În județul Vrancea, din peste 2.600 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a, mai mult de o sută au decis să nu se înscrie la Evaluarea Națională, majoritatea din mediul rural.

  Trist dar adevărat, domnilor guvernanți, domnilor de la Ministerul Educației! În această perioadă, nici nu mai știm pe cine să tragem la răspundere pentru că Guvernul PSD și-a arătat iresponsabilitatea și incapacitatea de a conduce decent Ministerul Educației, rămânând ”repetent” în fața colegilor de la PSD. Și de slabi ce au fost miniștrii, Liviu Dragnea a ales să pună tot un ”repetent” în fruntea Guvernului!

  Ce se întâmplă cu acești copii care își închid toate porțile spre educație, spre o viață mai bună, spre un viitor diferit de munca la sat? Ce opțiuni mai au ei din acest punct al vieții lor? De asemenea, din cei peste 2.600 de elevi care trebuiau să susțină Evaluarea Națională în Vrancea, aproape 800 nu au reușit să obțină o medie mai mare de 5 la acest test, la limba și literatura română și la matematică!

  Făcând astfel un calcul, aflăm un rezultat extrem de trist: aproape o treime din elevii de a VIII-a din Vrancea nu au promovat acest examen! Un rezultat care ar trebui să pună pe gânduri oameni ai școlii din județul Vrancea, dar mai ales pe cei de la București, din Ministerul Educației care, prin aceste rezultate slabe, atentează la siguranța statului.

  Iar situația din Vrancea se regăsește și în restul țării! Ce stat va mai fi România cu cetățeni analfabeți, fără educație, fără viitor? Vrem în continuare o țară de asistați social?! Solicit viitorului ministru al Educației să găsească rapid soluții pentru ca România să iasă de pe harta analfabetismului, a abandonului școlar și pentru ca celor aproape o mie de elevi respinși la Evaluarea Națională în Vrancea, dar și celor în aceeași situație din întreaga țară, să li se poată deschide calea cunoașterii și școala să nu mai fie o corvoadă!

  Dreptul la educație este garantat de Constituție, domnilor din PSD, nu vă mai bateți joc de viitorul copiilor noștri!”, a transmis Ion Ștefan.

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  ACUM Incendiu la o locuință din Ruginești! Mai multe echipaje de pompieri mobilizate în zonă

  Două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud intervin, în cooperare cu SVSU Ruginești,...

  Muzeul Vrancei deschide ușile pentru public în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie

  Într-un gest de generozitate cu ocazia Zilei Naționale a României, Muzeul Vrancei anunță că...

  Vrei să muncești în Spaţiul Economic European? Consultă oferta din 8 țări AICI

  Pentru această săptămână, rețeaua EURES (rețea europeană de cooperare a serviciilor de ocupare a...

  Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a devenit funcțional de astăzi

  Astăzi, 30 noiembrie 2023, românii au primit o veste bună în ceea ce privește...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Accident la Dumbrăveni! O persoană a decedat!

  În urmă cu puțin timp, pe DN2 E85 (comuna Dumbrăveni) s-a produs un accident...