Deputatul Ion Ștefan: „Sunt șocat de modul în care sunt tratați locatarii afectați de incendiul de la Monte Carlo de Primăria Focșani”

0
347

Prima reacție oficială privind situația în care sunt locatarii din blocurile afectate de incendiul din 9 martie, care a ars din temelii pensiunea Monte Carlo, a venit din partea deputatului PNL de Vrancea, Ion Ștefan. Parlamentarul vrâncean s-a declarat șocat de situația în care se află proprietarii apartamentelor de la etajele superioare, care după incendiu sunt acum nevoiți să facă față inundației produsă de ploi.

„Administrației locale PSD de la Focșani nu-i pasă de locatarii de la blocul ”Monte Carlo” din Sud, afectat acum trei luni de incendiul la pensiunea din imediata proximitate. Ploile din aceste zile au transformat apartamentele de la ultimele etaje în adevărate caverne, în care apa curge din tavan prin toate camerele. Traiul în locuințe este un pericol pentru focșănenii care stau aici, cei de la etajele superioare fiind nevoiți să își oprească alimentarea cu energie electrică pentru că apa curge prin lustre și se prelinge pe pereți până la prize, putând duce oricând la accidente mortale! Apartamentele au avut de suferit nu doar în urma incendiului, ci și din cauza faptului că acoperișul blocului, pe care Primăria Focșani s-a angajat să îl finalizeze, nu este gata, iar imobilul nu beneficiază nici de hidroizolație, toate mistuite de incendiul provocat de pensiunea Monte Carlo în luna martie.

Oare chiar este nevoie să se mai întâmple o nenorocire aici pentru ca primarul bălărie, primarul habarnist Cristi Misăilă să își aducă aminte că în blocul din cartierul Sud trăiesc cetățeni care-și plătesc taxele și îi asigură lui banii pentru concediile prin Asia și Europa?!

Am rămas șocat de felul în care Primăria Focșani a ales să îi trateze pe locatarii din imobil, care au avut de suferit de pe urma inconștienței municipalității PSD, cea care a închis ochii la ilegalitățile de la localul care a produs incendiul! Oamenii nu pot închide un ochi din cauza condițiilor în care stau, cu apa infiltrată în toate camerele. Ei încearcă să își protejeze bunurile în saci și cu recipiente în care să se scurgă apa de pe acoperișul nefinalizat de Primărie!

Șocul cel mai mare l-am avut în momentul în care oamenii mi-au spus că edilii nu le mai răspund la telefoanele disperate și că le-au transmis că ei știu că acoperișul ar fi montat!

Îi somez pe edili să se deplaseze de urgență la acest bloc și să dispună imediat reluarea lucrărilor!

De asemenea, cer soluționarea cercetărilor în cazul incendiului, iar vinovații să plătească, fără prea multe tărăgănări care nu fac altceva decât să ridice suspiciuni cu privire la corectitudinea edililor!

Oare Primăria Focșani așteaptă iarna pentru a realiza că are o mare problemă la blocul ”Monte Carlo”?”, a transmis deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.