Deputatul vrâncean Ion Ștefan acuză guvernarea PSD-PNL de nepăsare: „Nu dau niciun semn că au de gând să adopte vreun pachet de măsuri anti-criză care să sprijine populația!”

0
413

Deputatul Ion Ștefan acuză actuala guvernare PSD-PNL că în timp ce vecinii noștri bulgari, spre exemplu, au adoptat măsuri compensatorii față de creșterea prețurilor la carburanți, electricitate și gaze naturale, la noi soluțiile anti-criză se lasă așteptate. Parlamentarul vrâncean își arată nemulțumirea că proiectul legat de diminuarea TVA și a accizei la carburanți, inițiat de Partidul Forța Dreptei, nu se află pe lista de priorități a guvernanților în ciuda necesității adoptării unor astfel de strategii. „În primăvară, la debutul crizei prețurilor la carburanți, în calitate de parlamentar de Vrancea, alături de colegii mei de la Forța Dreptei, am propus în Camera Deputaților un proiect legislativ prin care am cerut reducerea TVA la carburanți de la 19% la 5%. De asemenea, proiectul nostru de lege mai prevede și reducerea accizei la carburant cu 50% față de 2021, ambele prevederi urmând a fi în vigoare până la 31 decembrie 2022. Ambele măsuri ar opri degradarea puterii de cumpărare provocată de valul de scumpiri. Din păcate, iată că în timp ce alte țări europene adoptă măsuri protecționiste pentru cetățeni, Guvernul PNL-PSD de la București nu știe cum să mai stoarcă populația de bani, prin taxe și scumpiri lăsate liber. Acum, pesediștii au scos de la naftalină și proiectul lor de suflet: impozitul progresiv”, se arată într-o postare pe Facebook a deputatului Ion Ștefan.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.