Deși cetățenii nu mai plătesc apa meteorică, CUP anunță menținerea taxei pentru epurarea apelor uzate

0
432

Deși CUP SA Focșani a încetat din luna august facturarea apelor meteorice pentru persoanele fizice și asociațiile de proprietari, instituția anunță că cetățenii vor plăti totuși în continuare serviciile de canalizare și epurare ape uzate menajere. „Deși apa meteorică nu se mai regăsește în factură, reperul ”canalizare și epurare ape uzate” este prezent totuși în documentul fiscal, deoarece CUP SA Focșani facturează în continuare cantitatea de apă uzată menajeră descărcată în rețeaua publică de canalizare de către utilizatori. Conform contractului de prestare/furnizare a serviciului, aceasta reprezintă o cotă procentuală cuprinsă între 80% și 100% din cantitatea de apă utilizată. În județul Vrancea, operatorul CUP SA Focșani a facturat șifacturează cantitatea de apă uzată aferentă întregii cantități de apă utilizată doar în procent de 80% din aceasta. Excepție fac situațiile în care operatorul a acceptat, pe lângă apa din rețeaua publică, utilizarea unei surse proprii de apă cu destinație exclusivă pentru întreținerea spațiilor verzi sau a culturilor agricole, cantitatea de apă uzată menajeră facturată fiind egală cu cantitatea de apă consumată”, se arată într-un comunicat transmis de CUP SA Focșani. De asemenea, compania a prezentat un exemplu în care se prezintă diferența pe factură după anularea taxei pe apele meteorice:

Vă prezentăm situația facturării a 10 mc de apă, înainte și după eliminarea apei meteorice din factură, în cazul unui imobil cu suprafața incintelor construite și neconstruite de 250 mp:

  1. Situația 1 – factură înainte de eliminarea apei meteorice:
– apă 10 mc
– canalizare și epurare ape uzate 12.18 mc, din care: apă uzată menajeră: 8 mc (80% din 10 mc)
    apă meteorică: 4.18 mp (0,0167 mc/mp x 250 mp)
  1. Situația 2 – factură după eliminarea apei meteorice:
– apă 10 mc
– canalizare și epurare ape uzate 8 mc, din care: apă uzată menajeră: 8 mc (80% din 10 mc)

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.