Dezbatere la Focșani pe tema ”Soluții pentru dezvoltarea IMM-urilor”

0
111

Câțiva zeci de reprezentanți ai unor IMM-uri din județul Vrancea au răspuns la invitația organizatorilor unei conferințe având ca temă”Soluții pentru dezvoltarea IMM-urilor”.

Conferința a oferit exemple practice, prezentări aplicate privind programele guvernamentale de sprijin pentru IMM, soluții pentru dezvoltarea afacerii – produse și servicii dedicate, soluții de eficientizare a afacerii, noutăți în aplicarea obligațiilor fiscale, prevederi și reglementări pe mediu, precum și posibilitatea de a dialoga cu reprezentanți ai instituțiilor publice locale și regionale, cu atribuții privind zone ale activității economice dar și cu firme de consultanță privată și reprezentanți ai sistemului bancar.

La întâlnire a participat și Petru Luhan, fost europarlmanetar, care în prezent este managerul unei firme de consultanță pentru obținerea de fonduri europene. El le-a explicat celor prezenți că banii pe care îi acordă Uniunea Europeană reprezintă o adevărată șansă pentru finanțarea și dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii. Oamenii de afaceri s-au plan, în schimb, de birocrația foarte mare, care face ca accesarea fondurilor europene să se desfășoare cu dificultate. Problemele, cunoscute inclusiv la nivelul autorităților locale, ar putea fi rezolvate totuși.

Reprezentanții IMM-urilor s-au declarat optimiști în ceea ce privește politicile care îi vizează, mai ales în contextul în care în actualul Guvern există un minister care le este dedicat exclusiv.

imm laguna intalnire1 - Dezbatere la Focșani pe tema ”Soluții pentru dezvoltarea IMM-urilor”imm laguna intalnire2 - Dezbatere la Focșani pe tema ”Soluții pentru dezvoltarea IMM-urilor”imm laguna intalnire3 - Dezbatere la Focșani pe tema ”Soluții pentru dezvoltarea IMM-urilor”imm laguna intalnire5 - Dezbatere la Focșani pe tema ”Soluții pentru dezvoltarea IMM-urilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here