Deznodământ în scandalul de la CUP Salubritate: PNL și USR au primit câte un loc călduț în Consiliul de Administrație

2
2084

După patru ședințe în care consilierii PNL-USR din Consiliul Local Focșani nu au fost de acord cu majorarea tarifelor pentru colectarea, transportul și depozitarea gunoiului menajer și cele pentru salubrizarea stradală, astrele par să se fi aliniat favorabil pentru compania aflată în subordinea Consiliului Local Focșani. Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi au fost trecute, din nou, cele două proiecte care au generat discuții aprinse între primarul Cristi Misăilă și aleșii majoritari din mini-parlamentul local. După refuzul repetat de a vota proiectele cu pricina, după ce angajații CUP Salubritate au protestat în fața primăriei și au curs acuzații de ambele părți, cele două tabere par să se fi împăcat. Pe site-ul CUP Salubritate au fost publicate două nume noi care vor face parte din Consiliul de Administrație al societății (foto jos). Dacă până acum, CA-ul CUP Salubritate avea trei membri PSD (Liviu Oloeriu, Cătălin Vrabie și Marius Manoliu), Adunarea Generală a Acționarilor a decis ca alți doi membri să facă parte din conducerea societății. Este vorba despre Nicu Tănase (PNL) și Lupu Petruț (USR). „Aprobarea modificării art. 16.1 din Actul Constitutiv al CUP SALUBRITATE SA, care va avea următorul cuprins: Art. 16.1. Societatea este administrată de un Consiliu de Administrație format dintr-un număr de 5 (cinci) administratori neexecutivi. Persoanele numite în calitate de administratori trebuie să accepte expres numirea. Pe durata îndeplinirii mandatului, administratorii nu pot încheia cu societatea un contract de muncă. În cazul în care administratorii au fost desemnați dintre salariații societății, contractul individual de muncă este suspendat pe perioada mandatului”, se arată în Horărârea AGA din 5 mai 2022. De menționat este faptul că această decizie a fost parafată cu 3 săptămâni înainte de ultimul refuz dat de consilierii locali PNL-USR pe cele două proiecte. Din sursele noastre, în cursul zilei de marți au fost parafate cele două contracte prin care Nicu Tănase și Lupu Petruț devin membri provizorii în CA-ul de la CUP Salubritate. Aceleași surse ne-au transmis că discuțiile dintre primarul Cristi Misăilă și aleșii locali PNL-USR au ajuns într-un punct comun, respectiv diminuarea indemnizațiilor membrilor consiliului de administrație, în așa fel încât bugetul care era destinat pentru trei membri să fie împărțit la cinci. Odată încheiate „negocierile”, consilierii PNL-USR vor vota în ședința de miercuri cele două proiecte prin care populația va fi nevoită să plătească mai mult pentru colectarea, transportul și depozitarea gunoiului menajer. Cu toate acestea, este posibil ca proiectele de pe ordinea de zi să fie completate cu amendamente.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

2 COMENTARII

  1. Deci PNL și USR se luptă pentru focșăneni sau pentru ei personal ? E bine totuși că bandiții s-au înțeles și fraierii plătesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.