Dezvoltarea turismului oenologic în agenda parlamentarilor Forța Dreptei. Ion Ștefan: „Podgoriile și cramele trebuie să devină puncte de atracție pentru turiști!”

1
210

Podgoriile Vrancei reprezintă o sursă importantă de venituri pentru cei care se ocupă de cultura viței-de-vie și pot atrage în județ numeroși turiști însă, pentru asta, podgorenii au nevoie de ajutor legislativ care să le permită atragerea de fonduri în acest sens. Astfel, parlamentarii Forța Dreptei au depus un proiect legislativ pentru dezvoltarea turismului oenologic, proiect extrem de important pentru Vrancea, ca unul dintre județele cu suprafețe foarte mari cultivate cu viță-de-vie. Practic, proiectul parlamentarilor Forța Dreptei propune ca zonele în care există plantații viticole certificate  DOC și în care se produc vinuri să fie considerate zone cu potențial turistic, astfel încât fermierii interesați să poată accesa mult mai ușor fonduri pentru dezvoltarea oenoturismului. „În zonele viticole consacrate s-au realizat investiții majore atât în ceea ce privește plantațiile viticole dar și în domeniul vinicol, podgoriile și cramele constituind puncte de atracție pentru turiștii români dar și străini. De asemenea, pentru iubitorii de vin este important nu numai să se bucure de vinuri prestigioase în restaurante sau acasă ci și să pășească pe tărâmul viței-de-vie. Drumul vinului reprezintă de fapt un traseu turistic bine marcat și delimitat într-o zonă cu potențial viticol și cu suficiente atracții turistice naturale și antropice ce poate fi urmat de către turiști, în mod organizat sau individual, în anumite perioade ale anului”, a declarat deputatul Ion Ștefan, susținător convins al acestui proiect legislativ de care ar beneficia pe viitor podgoriile din Cotești, Odobești, Panciu.

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

1 COMENTARIU

  1. Un proverb german spune că fiecare ar trebui să facă ceea ce știe să facă. Domnul Ștefan ar trebui să facă saci de gunoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.