DIICOT cauta probe sa-l infunde pe Vasile Bogdan, patronul hotelului Unirea

0
529
hotel unirea - DIICOT cauta probe sa-l infunde pe Vasile Bogdan, patronul hotelului Unirea
Foto: Adevarul.ro

Dat în consemn la frontieră, nu are voie să părăsească țara și trebuie să se prezinte la poliție ori la DIICOT ori de cîte ori este chemat. Afaceristul focșănean Vasile Bogdan, patronul hotelului Unirea,  nu a ajuns în arest preventiv, iar la expirarea celor 24 de ore cît timp a fost reținut pe bază de ordonanță a putut pleca acasă. El a fost pus sub control judiciar de Tribunalul Vaslui în dosarul de evaziune fiscală investigații de procurorii anti-mafia, în care este cercetat. Vasile Bogdan a ajuns, joia trecută, la sediul DIICOT Vaslui în urma unor ample percheziții care au avut loc în Vrancea, dar și în alte județe și în capitală. În total, 5 vrînceni au fost audiați, însă numai patronul hotelului Unirea a fost reținut. Odată cu expirarea ordonanței, Bogdan a putut pleca acasă. El nu a scăpat însă, ci e în continuare considerat suspect și a fost pus sub control judiciar. El trebuie să se prezinte la poliție, în fața unui ofițer de investigații criminale și nu are voie să părăsească țara. De asemenea, nu are voie să ia legătura cu nici una dintre persoanele vizate de ancheta DIICOT, indiferent că e vorba de alți suspecți ori de martori, în caz contrar riscînd să ajungă în arest preventiv.

Vasile Bogdan este suspectat de constituirea unui grup infracțional organizat și de evaziune fiscală, însă probele adunate de anchetatori împotriva sa nu au fost suficiente pentru magistrații Tribunalului Vaslui astfel încît să-l poată trimite în arest preventiv. Decizia Tribunalului vasluian i-a nemulțumit însă pe procurorii DIICOT, care au contestat hotărârea instanței, iar acum Curtea de Apel Iași e cea care va decide dacă Vasile Bogdan rămâne acasă, sub control judiciar, ori va fi arestat preventiv.

Afaceristul focșănean, alături de alți oameni de afaceri, este suspectat ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat de 8 milioane și jumătate de lei. Capii rețelei făceau o serie de operațiuni fictive, prin intermediul unor firme fantomă, deschise pe numele unor nevoiași, sustrăgîndu-se de la plata TVA și a impozitului pe profit. Afaceristul Ionel Diniță, la rîndul lui percheziționat de DIICOT săptămîna trecută, se numără tot printre suspecți. El nu a fost însă reținut în urma audierilor, ci a fost pus de la început sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here