Din 15 mai, declarația rămâne valabilă pentru circulația în afara localității | Fără declarație în localitatea de domiciliu

0
1151

Președintele Klaus Iohannis a anunțat o serie de măsuri obligatorii, odată cu finalizarea stării de urgență. Începând din data de 15 mai, orice persoană care va părăsi localitatea de domiciliu va avea nevoie de declarație, cu anumite excepții. Președintele a spus că exceptțiile se aplică celor care trebuie să părăsească localitatea pentru a merge la serviciu, pentru munci agricole sau pentru sporturi individuale.„Totuși, când ieșim din localitate este nevoie de o declarație. Mai puțin în zonele metropolitane. Dacă mergeți de exemplu din București în provincie, aveți nevoie de o declarație scrisă”, a spus președintele Iohannis. Nu același lucru se va întâmpla și pentru deplasările în interiorul localităților de domiciliu, acolo unde declarația nu va mai fi obligatori. Va fi însă obligatorie purtarea de măști de protecție în spațiile închise și păstrarea unei distanțe de 1,5 metri între persoane. „Devine obligatoriu portul măștii atunci când ne găsim în spații interioare. De exemplu când mergem la magazin sau să cumpărăm alimente sau când mergem cu transportul public în comun. Este obligatorie păstrarea unei distanțe între persoane de 1,5 metri. adică distanța a două brațe. Igiena mâinilor devine obligatorie și e importantă. Trebuie să ne spălăm pe mâini cât se poate de des”, a mai spus Klaus Iohannis care a transmis și o listă a activităților care vor fi redeschise. „Se redeschide parțial comerțul. Se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă. Se redeschid saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele. Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile pentru public”.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.