Din iulie încep cluburile de vacanță la bibliotecă

0
291

Bibliovacanța, așteptată un an întreg de copii, vine și în această vară. Cluburile gratuite de vacanță organizate la Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Judeţene Vrancea vor avea loc în perioada 3 iulie – 25 august. Vor fi cinci cluburi, câte unul în fiecare zi a săptămânii, organizate pe grupe de vârstă, de la 6 la 10 ani și de la 11 la 14 ani. Ce cluburi pregătește biblioteca:

LUNI: Clubul de hand-made: Micii artizani – va fi locul unde hârtia, sfoara, cartonul sau plasticul vor lua forme meșteșugite în mâinile micilor creatori înscriși la club – sub îndrumarea elevelor voluntare Nica Claudia, Oprea Simona și Dănilă Florentina

MARŢI: Clubul de lectură: – va antrena elevii în discuții despre cărțile preferate, despre lumea fascinantă a lecturii și a personajelor preferate. Echipa de voluntari pentru clubul de lectură este formată din doamna Pompilia Bărbosu (profesor limba română) și doamna Sibechi Constantina (pedagog terapeut) care își propun ca teme stimularea interesului pentru lectură prin descoperirea textelor literare şi a personajelor, dezvoltarea limbajului literar și exprimarea liberă a creativității.

MIERCURI: Clubul de engleză: English for holiday- coordonaţi de d-na. Marilena Şerbănuţ (trainer certificat ANC) micii participanți, vor conversa, vor dansa și vor participa la activități interactive de dezvoltare a vocabularului.

JOI: Clubul de desen: Colorăm copilăria- destinat celor care le place să picteze și să vadă lumea în culori, clubul va fi o adevărată provocare pentru micii artiști, care vor beneficia la sfârșitul clubului și de un vernisaj al lucrărilor realizate pe parcursul atelierelor. Anul acesta clubul va fi derulat cu sprijinul unei echipe de profesori de la Liceul de artă Gh. Tătărăscu formată din Dumitru Laura, Dumitru Ștefan și Lăduncă Mihai cărora li se alătură elevii Pîrlog Andra și Saghin Ovidiu.

VINERI: Clubul de film: Cartea și filmul – participanţii vor deveni mici cinefili prin vizionarea unor ecranizări inspirate din literatura română și universală sau a filmelor de animaţie şi vor împărtăşi impresii şi învăţăminte sub îndrumarea doamnelor Virginia Dorobăţ şi Oana Alexe – profesori înv. presc.

Tot în programul Bibliovacanța se vor derula și ateliere de educație preventiv- educativă, derulate de polițiști de la IPJ Vrancea.

cluburi de vacanta2 - Din iulie încep cluburile de vacanță la bibliotecăcluburi de vacanta3 - Din iulie încep cluburile de vacanță la bibliotecăcluburi de vacanta4 - Din iulie încep cluburile de vacanță la bibliotecăcluburi de vacanta5jpg - Din iulie încep cluburile de vacanță la bibliotecă

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here