Direcţia de Sănătate Publică să afişeze online datele privind certificatele solicitate de personalul medical

0
438

Ministerul Sănătăţii cere Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene, ca, până în 15 iunie, să afişeze pe site-urile proprii datele privind preluarea şi stadiul documentelor cerute de personalul medical, pentru rezolvarea în regim de urgenţă a întârzierilor la eliberarea actelor, iar Direcţia Generală Resurse Umane, Juridic şi Contencios din minister îşi modifică programul.

Astfel, fiecare Direcţie de Sănătate Publică va afişa numele şi prenumele persoanei responsabile pentru preluarea şi gestionarea documentelor, dar şi pe cel al persoanei  care poate înlocui responsabilul pentru preluarea şi gestionarea documentelor. De asemenea, vor fi menţionate biroul, orarul de lucru şi numerele de telefon ale persoanelor care primesc şi gestionează ceriticatele profesionale.

Totodată, DSP-urile vor fi obligate să respecte termenul de cinci  zile lucrătoare în care trebuie să trimită dosarele la Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au explicat că este nevoie de aceste măsuri întrucât “o mare parte a personalului medical se plânge – pe bună dreptate – de întârzieri la eliberarea diverselor certificate profesionale”.

Aproape 4.000 de medici şi peste 3.500 de asistenţi au primit, în 2015, certificate care atestă că au făcut studii de specialitate într-un stat membru al Uniunii Europene. Certificatul de conformitate se eliberează medicilor, dentiştilor, farmaciştilor, asistenţilor medicali generalişti şi moaşelor care întrunesc condiţiile prevăzute de lege şi care au dobândit formarea în profesie în România, iar acesta le permite să lucreze în orice spital din Uniunea Europeană

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here