Direcția de Sănătate Publică Vrancea respiră ușurată: totul este pregătit pentru 14 septembrie!

0
224

A fost greu, dar nu imposibil, spune Direcția de Sănătate Publică Vrancea vizavi de începerea anului școlar în județ, în condiții de pandemie. Toți din instituție au stat pe baricade pentru ca părinții să afle ieri, cu câteva zile înainte de începutul anului școlar, cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din județ, adică „personalul medico-sanitar desemnat din cadrul instituției, aflat în coordonarea directorului executiv adjunct, a făcut parte din comisiile constituite la nivel județean, în vederea analizei de risc epidemiologic și evaluare a condițiilor de desfășurare a orelor de curs din toate unitățile de învățământ din municipiul Focșani și din județ”. Documentele astfel strânse au fost înaintate Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, unde a fost avizată macheta cu scenariile posibile de desfășurare a cursurilor pentru prima săptămână, până pe 18 septembrie.

Împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, DSP Vrancea a contribuit la stabilirea scenariilor de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, precum și faptul că acestea vor respecta măsurile de organizare a activităţii în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aprobate prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului educației și cercetării. Astfel, din cele 452 de unități de învățământ existente în județul Vrancea, 371 se încadrează în scenariul 1 (verde), iar 81, în cel hibrid.

De asemenea, s-a hotărât ca rata de incidență a cazurilor aferente măsurilor prevăzute să se analizeze săptămânal, la nivelul județului și al fiecărei localități. Totodată, hotărârile CJSU Vrancea privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se vor actualiza săptămânal sau ori de câte ori este nevoie”, se arată într-un comunicat asumat de directorul executiv DSP Vrancea, dr. Cătălin Bunghez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here