Distracție întreruptă de polițiști. O petrecere la Lepșa și o cununie civilă la un restaurant din Focșani s-au finalizat azi noapte cu dosare penale, amenzi și legitimări

0
2228

Vrâncenii nu renunță prea ușor la distracțiile de noapte, chit că oamenii legii au atenționat nu de puține ori că regulile în starea de alertă interzic adunările, iar cei care le încalcă riscă amenzi. Azi noapte, forţele de ordine au continuat acţiunile desfăşurate pentru verificarea respectării normelor sanitare impuse în această perioadă, fiind vizate în mod special hotelurile, pensiunile, restaurantele, unitățile de alimentație publică, locurile aglomerate din judeţ, precum şi mijloacele de transport persoane. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 8 sancțiuni pentru nerespectea măsurilor de protecție individuală, în cuantum de 1.500 lei. Iar acestea au fost doar abateri constatate în intervalul 20.00-02.00. Nu sunt întâmplătoare acțiunile polițiștilor, care sunt la datorie de când au apărut cazurile de coronavirus la noi. Însă acum tot mai multe îmbolnăviri sunt confirmate, iar oamenii par să înțeleagă tot mai puțin că respectarea regulilor este în avantajul sănătății fiecăruia dintre ei și a familiilor lor. În weekend, peste 200 de forţe de ordine au acționat în județ: poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, precum și ai instituțiilor cu atribuții de control. Au fost verificate peste 110 societăți comerciale, peste 120 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 1.200 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.000 de lei, dintre care 99 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală,- 2 pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/ izolare, una pentru organizarea de activități de către operatorii economici, în spatiul public/ privat/ închis, pentru care au fost instituite interdicții/ restricții.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei! Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Aseară, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Tulnici au fost sesizați prin Tel Verde cu privire la faptul că, la o pensiune de pe raza satului Lepșa, este în desfășurare o petrecere la care participă mai multe persoane, nerespectându-se, astfel, prevederile H.G. 856/2020.
Polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind identificate 28 de persoane.
Totodată, a fost identificat și administratorul pensiunii, un bărbat de 32 de ani, din județul Brăila, care a fost sancționat cu amendă în cuantum de 5.000 lei, potrivit Legii 55/2020.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform art. 352 din Codul Penal.

În cursul nopții, în jurul orei 22.20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul cã, în incinta unui restaurant, se află mai multe persoane, 15 dintre acestea participând la o cununie civilă. În urma intervenției echipelor de control, evenimentul a fost întrerupt, toate persoanele participante au fost identificate, fiind întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, au făcut public polițiștii.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.