Îndrăznește să fii informat!

vineri, 12 aprilie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_img
  AcasăActualitateDoamnele din PNL care vor să legifereze pentru binele vrâncenilor

  Doamnele din PNL care vor să legifereze pentru binele vrâncenilor

  Un medic, un cadru didactic și un expert fonduri europene, trei doamne cu cariere profesionale solide în spate sunt propunerile PNL Vrancea pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Primul loc în Senatul României este încredințat medicului Raluca Ioan, cea care a adus pe lume, de-a lungul carierei sale, în jur de 2.000 de bebeluși. Tot la Senat candidează și Eugenia Drăgușanu, expert în fonduri europene, funcționar care a fost înlăturat de PSD de la Biroul specializat în scrierea de proiecte UE de la Primăria Focșani. Pe lista liberalilor pentru Camera Deputaților este și Gabriela Marchitan, profesor de matematică și inspector general al școlilor din Vrancea.

  La fel ca și la alegerile locale, Partidul Național Liberal Vrancea a ales să fie reprezentat la alegerile generale de trei doamne puternice, prin vocea cărora să fie auzite nevoile și dorințele tuturor cetățenilor din județul Vrancea. Pe 6 decembrie, vrâncenii pot alege să trimită în Parlamentul României trei doamne care au dovedit, de-a lungul carierei, că pot reprezenta interesele vrâncenilor.

  Raluca Ioan, medicul care vrea să vindece Vrancea din Senatul României

  Lista din Vrancea a Partidului Național Liberal, pentru Senatul României, este deschisă de medicul Raluca Ioan, un nume cunoscut în Vrancea, ca medic, ca om, dar și ca politician. Deoarece știe foarte bine care sunt problemele sistemului medical în general și cele din Vrancea în special, Raluca Ioan a decis anul acesta că poate face mai mult. După mai bine de 20 de ani de carieră medicală de succes, perioadă în care a fost alături de fiecare dintre pacienții săi, Raluca Ioan are o promisiune: va pune toți oamenii pe primul loc, din postura de senator de Vrancea. În vârstă de 49 de ani, viitorul senator liberal de Vrancea este din Focșani, unde a urmat cursurile Colegiului „Alexandru Ioan Cuza”, profil matematică-fizică. A știut de atunci că vrea să aline suferințele oamenilor, așa că, după absolvirea liceului a fost admisă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, iar cariera în domeniu și-a început-o acasă, în Vrancea, ca medic medicină generală la Spitalul Municipal Adjud. Ulterior, timp de patru ani, Raluca Ioan a fost medic rezident obstetrică-ginecologie la INSMC „Alessandrescu-Rusescu” București (fost Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului) – Departamentul de Obstetrică – Ginecologie Gh. Polizu, a fost medic specialist obstetrică-ginecologie la Spitalul Municipal Adjud, medic specialist obstetrică-ginecologie la INSMC „Alessandrescu-Rusescu” București – Departamentul de Obstetrică – Ginecologie Gh. Polizu, iar din 2008 și până în prezent este medic primar obstetrică-ginecologie la INSMC „Alessandrescu-Rusescu” București (fost Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului) – Departamentul de Obstetrică – Ginecologie Gh. Polizu. Pe lângă cariera ca medic obstetrică-ginecologie, Raluca Ioan a îmbrățișat și o carieră didactică. Din 2014 este doctor în ştiinţe medicale la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” – Bucureşti, iar din 2015 este șef de lucrări Obstetrică-ginecologie în cadrul acestei universități.

  Sunt vrânceancă, iubesc Vrancea și cred că alături de Partidul Național Liberal pot să fiu un reprezentant serios, muncitor și onest al județului în Parlamentul României. În politică, la fel ca în medicină, nu e suficient să fii bun la teorie. Dacă nu empatizezi cu omul din fața ta care are o suferință, dacă nu îl respecți pe cel care îți spune ce îl doare, nu ești bun cu adevărat. Putem găsi împreună soluții la bolile și problemele societății, totul este să comunicăm”, crede medicul Raluca Ioan.

  Prioritară este dezvoltarea județului, după o dezastruoasă administrație PSD, în care vrâncenii au fost înșelați cu promisiunea unor condiții mai bune. La fel ca fiecare dintre noi, Raluca Ioan știe câtă nevoie are Vrancea de investiții în infrastructura de sănătate din comunitățile locale, de unități sanitare moderne, echipamente de ultimă generație, acces la servicii medicale de calitate pentru fiecare cetățean. Iar ca senator va avea puterea să schimbe ceva, se poate implica activ pentru ca realizarea unui nou spital județean cu asistență medicală de înaltă calitate, accesibilă tuturor vrâncenilor, să nu fie doar vorbe fără fundament. „Actualul spital județean datează din 1970, are foarte puține specialități, este depășit moral și din punct de vedere al circuitelor. Este foarte greu și pentru personalul medical să îngrijească și să supravegheze pacienți care sunt internați în trei-patru pavilioane în jurul spitalului. O conducere liberală a Consiliului Județean Vrancea, un Guvern liberal și un parlament majoritar de dreapta sunt garanția că banii europeni care vor fi atrași pentru sistemul de sănătate vor fi folosiți pentru investiții majore și necesare, așa cum va fi noul spital de la Focșani”, a explicat medicul vrâncean. Alături de o majoritate de dreapta responsabilă și determinată, după alegerile din 6 decembrie, Raluca Ioan va vindeca Vrancea. Pentru că sănătatea va fi una dintre prioritățile guvernării PNL. O echipă competentă care va ști cum să atragă cât mai multe fonduri europene, dar și să asigure cadrul legal pentru investiții în sănătate, infrastructură rutieră, educație sau turism.

  Daniela Marchitan, candidat PNL Vrancea: ”Susțin modernizarea infrastructurii școlare și pregătirea personalului didactic, cu scopul creșterii calității actului educațional

  Un alt nume propus de filiala vrânceană a Partidului Național Liberal, pentru alegerile parlamentare, este cel al Gabrielei Marchitan. Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Matematică, în anul 1991, Gabriela Marchitan completează lista PNL pentru Camera Deputaților. De 29 de ani este alături de elevi, ajutându-i să deslușească tainele matematicii și, din fruntea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, își propune să pună umărul la modernizarea infrastructurii școlare și o mai bună pregătire a personalului didactic. Cunoaște în amănunt problemele cu care se confruntă comunitatea educațională din țară și își dorește ca actul educațional să cunoască o creștere.

  ”Candidez pentru un loc în Camera Deputaților în calitate de om al școlii și cunoscător al problemelor cu care se confruntă comunitatea educațională din România și, în particular, din județul Vrancea. Obiectivul meu este generalizarea noilor modalități de predare-învățare-evaluare în toate școlile, ca o condiție esențială de asigurare a accesului la educație și de egalizare a șanselor copiilor. Îmi propun să susțin modernizarea infrastructurii școlare și pregătirea personalului didactic, cu scopul creșterii calității actului educațional. Vreau să pun umărul pentru atragerea investitorilor în județul nostru, astfel încât elevii și copiii noștri să își găsească locuri bune de muncă acasă”, a transmis profesorul Gabriela Marchitan, candidat la Camera Deputaților.

  Eugenia Drăgușanu – Expertul în fonduri europene de care are nevoie județul Vrancea

  Pe lista PNL pentru alegerile parlamentare se află și Eugenia Drăgușanu. Cunoscută ca expert în accesarea și implementarea de fonduri europene, Eugenia Drăgușanu este propunerea liberalilor pentru Senatul României. Absolventă a două studii masterale în Studii europene și Drept comunitar și în Management proiecte, candidatul PNL este licențiată în Economie și s-a ocupat, între anii 2007 și 2019 de întocmirea cererilor de finanțare pentru mai multe proiecte de dezvoltare a municipiului Focșani. În primăvara anului 2017, Eugenia Drăgușanu a intrat într-un conflict dechis cu administrația PSD și primarul Cristi Misăilă. Cel din urmă a decis să o detașeze la Poliția Locală, la Corpul de Control, cu misiunea de a verifica agenții economici din municipiu. La acea vreme, Eugenia Drăgușanu reclama faptul că edilul PSD a amenințat-o cu desfacerea abuzivă a contractului de muncă după ce a făcut dezvăluiri despre felul defectuos în care au fost implementate proiectele europene în Primăria Focșani. Câteva zile mai târziu, primarul Misăilă a revenit asupra deciziei și a rechemat-o în cadrul Biroului de Proiecte, în care activase până la acea vreme. Cu o expertiză dobândită în ultimii 15 ani de activitate în administrația publică locală, Eugenia Drăgușanu este un specialist care poate aduce plus-valoare dezvoltării prin intermediul fondurilor europene.

  ”Am lucrat în domeniul privat, iar ultimii 15 ani i-am lucrat în administrația publică locală, căpătând experiență în analiză, sinteze și politica eco-socială. Fiind expertă în accesarea de fonduri europene, am implementat numeroase proiecte ce țin de dezvoltare locală, infrastructura stradală, spații verzi, infrastructura educațională, asistență socială, cultură. Am manageriat proiecte europene în municipiul Focșani ce însumează peste 50 de milioane de euro. Candidez pentru Senatul României ca un cunoscător al problemelor de dezvoltare cu care s-a confruntat județul Vrancea, iar experiența, expertiza și implicarea mea le pun în slujba dezvoltării județului. Sunt convinsă că doar guvernarea liberală poate să finalizeze toate proiectele majore de investiții începute, pentru ca Vrancea să se dezvolte, astfel încât tinerii să se întoarcă acasă”, a spus Eugenia Drăgușanu, candidatul PNL la Senatul României la alegerile parlamentare din 6 decembrie, pe lista deschisă de medicul Raluca Ioan. (Material realizat de SC Media Factory Concept SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 11200025)

   

  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  GALAȚI: Condamnare pentru mită pentru un fost director

  Fostul director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime, Ciubrei Luigi Mariusa, a fost...

  Avem lege pentru calitatea apei. Ea a fost promulgată

  Preşedintele României a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2023 privind calitatea apei...

  Polițistă vrânceană medaliată cu argint la Campionatul de tenis de masă al Ministerului Afacerilor Interne

  Peste 120 de sportivi participanți, din cadrul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, au fost...

  ARTICOLE POPULARE

  ULTIMA ORĂ Locuitorii din Focșani, zona intersecției Anghel Saligny – Cotești, au rămas fără apă după ce un excavator a găurit magistrala!

  Un excavator care executa omlete, pardon!, lucrări în zona intersecției străzilor Anghel Saligny cu...

  ULTIMA ORĂ! Mobilizare de forțe la Vizantea Livezi pentru găsirea a două persoane rătăcite în pădure

  UPDATE: În urmă cu puțin timp, cele două persoane au fost găsite tefere de...

  BanaURSUL halicit de vulpe! Lăcomia, prostia și viclenia din celebra povestioară transferate la Dumitrești

  Interpretarea contemporană a poveștii "Ursul păcălit de vulpe" s-a transformat într-o realitate a timpurilor...