DOCUMENT: Care sunt măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie

0
239

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seara, noile măsuri de relaxare pentru populație care vor intra în vigoare începând cu data de 1 iunie. Documentul elaborat de Consiliul Național pentru Situații de Urgență prevede un set de măsuri care au fost adoptate prin Hotărâre de Guvern.

Astfel, de la 1 iunie, autoritățile au decis permiterea organizării și desfășurării competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu păstrarea măsurilor de igienă sanitară stabilite prin Ordinul comun al Ministerului Sportului și a Ministerului Sănătății. Tot de la începutul acestei luni s-au redeschis terasele în aer liber cu respectarea unor măsuri de protecție clare: la o masă vor putea sta cel mult 4 persoane, iar mesele vor fi așezate la o distanță de 2 metri una față de cealaltă. Oamenii vor putea merge și la plajă, accesul pe șezlonguri fiind limitat la o distanță de cel puțin 2 metri, pentru persoane din familii diferite.

De asemenea, de la 1 iunie va fi permisă organizarea în bazine în aer liber sau închise a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști, fără spectatori și cu respectarea măsurilor sanitare. O altă prevedere le permite sportivilor să se pregătească pentru competiții în spații închise, dar cu asigurarea unei distanțe de cel puțin 7 metri între persoane.

Un alt articol din Hotărârea de Guvern spune că de pe 1 iunie se vor putea organiza spectacole, concerte și alte evenimente culturale în aer liber, cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune, cu o distanță între aceștia de cel puțin 2 metri și cu obligativitatea purtării măștii.

Restricțiile privind deplasarea în afara localității sau zonei metropolitane au fost eliminate. Va fi reluat transportul feroviar internațional și transportul rutier internațional de persoane de către toți operatorii. Tot de la 1 iunie va fi permisă desfășurarea concertelor și spectacolelor în aer liber, dar nu cu mai mult de 500 de spectatori și cu o distanțare de 2 metri între participanți. De asemenea, spectatorii vor trebui să poarte măști. Documentul integral cu măsurile de relaxare adoptate poate fi consultat AICI

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here