DOCUMENT: Elevii primiți la școală doar dacă părinții semnează o declarație pe propria răspundere

0
656

Ministerul Sănătății a elaborat un ghid în care sunt cuprinse toate normele sanitare pe care trebuie să le respecte elevii care vor veni din 14 septembrie în unitățile de învățământ. Pe lângă normele de protecție sanitară, părinții vor fi nevoiți să completeze o declarație pe propria răspundere prin care este specificat dacă elevul a prezentat simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc), dacă elevul a fost sau nu diagnosticat cu COVID-19 sau dacă a avut contact cu o persoană testată pozitiv. Accesul copiilor în școli va fi condiționată de datele din declarația pe propria răspundere.

În acest formular părinții declară următoarele:

Faptul că în ultimele 14 zile:

  • Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).
  • Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19
  • Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.
  • Nu voi aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).De asemenea, părinții trebuie să ofere garanții că, în cazul în care școala se va întrerupe și elevii vor reveni la cursuri, aceștia nu au avut probleme de sănătate, sau dacă au avut să anexeze declarației documente medicale justificative. Printre altele, părinții vor fi încurajați să participe la educația pentru igienă și sănătate a copiilor, astfel încât revenirea în școală să fie în siguranță.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.