Documentul pe care toți șoferii ar trebui să-l aibă în mașină

0
646

Automobil Clubul Român și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) au demarat în România proiectul “Carte de Salvare la Bord”, proiect care a fost deja realizat în mai multe țări europene. Menit să le ofere salvatorilor timpi importanți în cazul producerii unui accident grav, “Cartea de Salvare la Bord” este o simplă foaie de hârtie care conține date esențiale despre locația bateriei mașinii, unde sunt airbag-urile, rezervorul, conductele de combustibil sau unde trebuie tăiată caroseria pentru scoaterea rapidă și în siguranță a victimelor.

Cercetările efectuate până acum de specialiști, arată faptul că, prin implementarea acestui proiect în toate statele europene, se vor putea salva, anual, pâna la 2500 de vieți omenești. Specialiștii susțin că un simplu airbag frontal care nu s-a declanșat la accident se poate activa în mijlocul operațiunii de salvare, cu pericol major pentru victime și pentru pompieri.

carte de salvare

Tot ce au de făcut șoferii este să acceseze o adresă de internet, să-și aleagă cartea de salvare a propriului autoturism, și să o imprime color, pe o simplă foaie de hârtie. Foaia se împăturește și se păstrează la parasolarul șoferului.

Cartea se poate descărca gratuit de pe adresa csb.acr.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.