Doi arbitri, membri ai rețelei de contrabandiști de tutun, recent destructurată de polițiștii din Vrancea

0
582

Doi arbitri fac parte din rețeaua specializată în contrabandă cu țigări, recent destructurată de polițiștii din Vrancea.  Este vorba despre Constantin Mihai și Marius Silvian Gheorghe, arbitri de fotbal din Vrancea. Ambii au fost puși sub control judiciar. De asemenea, magistrații pe masa cărora a ajuns dosarul  contrabandiștilor de tutun au mai decis arestarea a patru persoane, alți doi indivizi au fost plasați în arest la domiciliu iar un altul, în afara celor doi arbitri, a fost pus sub control judiciar.

Printre cei în cazul cărora judecătorii au  dispus măsuri preventive se află și doi concubini,  ambii cu vârste de 27 de ani, ei fiind arestați pentru 30 de zile.  Cei doi au un copil minor, de aceea a fost sesizată Protecția Copilului.  Decizia în ceea ce-i privește pe cei nouă poate fi contestată.

Reamintim, 9 persoane au fost reținute miercuri, în urma unor percheziții desfășurate de polițiștii și procurorii DIICOT din Vrancea la o grupare specializată în contrabanda de țigări.  De asemenea, peste 150 de mii de țigări de contrabandă și suma de aproape 38 de mii de lei au fost  ridicate de anchetatori.

Potrivit unui comunicat remis de Poliția Română, la data de 8 martie, polițiștii Serviciului de Combaterea a Criminalității Organizate Vrancea, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au prins în flagrant delict, pe raza municipiului Adjud, 3 persoane, din municipiul Iași, în timp ce încercau sa vândă 100.000 de țigări de proveniență Ucraina și Republica Moldova.

Ulterior, au fost efectuate 40 de percheziții domiciliare, în Vrancea, Galați, Neamț, Iași și Suceava, la locuințele și societățile comerciale aparținând membrilor grupului infracțional. În urma activităților, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 160.000 de țigări de, 37.282 de lei, 2.250 de euro, 750 de lire sterline, 630 de ceasuri de mâna, bijuterii din aur, fiind indisponibilizate 5 autoturisme.

30 de persoane au fost conduse la sediul S.C.C.O. Vrancea, pentru audieri. Față de 9 dintre acestea procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au dispus reținerea pentru 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire grup infracțional organizat și contrabanda cu țigări, urmând a fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă, iar față de alte 2 persoane a fost luată măsura controlului judiciar. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin activitatea infracțională este de 736.331 de lei.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Serviciului Român de Informații. La activități au participat polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Galați, Bacău, Suceava, Iași, Neamț și Brăila, precum și jandarmi.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.