Doi băcăuani bănuiți că au dat iama în bancomatele din Vrancea | Cei doi foloseau metoda „CASH TRAP” prin care furau numerarul alocat altui client

0
554

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt din ATM-uri unităţi bancare, prin metoda „CASH TRAP”. Astfel, au fost identificaţi doi bărbați, de 33 și 44 de ani, ambii din mun. Bacău, care, în perioada iulie – august 2022, prin folosirea unor dispozitive artizanale ar fi reuşit sustragerea mai multor sume de bani. Bănuiții ar fi acționat pe raza județelor Bacău, Vrancea, Neamț şi Brașov. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu luptători pentru acțiuni speciale, criminaliști, polițiști de ordine publică din Blăgeşti şi Gârleni, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, unul pe raza mun. Bacău şi altul pe raza comunei Gârleni, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă (dispozitive de blocare a fantei eliberare numerar, telefoane mobile, cartele SIM, scule, etc). În baza unor mandate de aducere, cei doi bănuiți au fost conduşi la sediul I.P.J. Bacău, unde în baza probatoriului administrat a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Ulterior, faţă de bărbatul de 44 de ani, instanța de judecată a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar împotriva celui de 33 de ani, a fost luată măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile. „CASH TRAP” este o metodă folosită de infractorii cibernetici pentru a ataca un bancomat. Atacatorii introduc fizic un dispozitiv în interiorul bancomatului, care captează numerarul care este alocat altui client. Dispozitivul instalat în interiorul slotului de numerar ATM pentru a capta banii este cunoscut sub numele de glue-trap. Acest dispozitiv acționează ca un obturator fals și oprește banii alocați clienților.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.