Doi bărbați din Prahova au furat bunuri de 30.000 de lei de la o firmă de dezmembrări auto din Garoafa. Au fost arestați după ce au fost prinși la ieșirea din țară

1
277

Doi bărbați din județul Prahova sunt cercetați în stare de arest la noi în județ pentru furturi de componente de autoturisme, prejudiciul cunoscut până acum fiind de aproape 30.000 de lei. Faptele sunt comise chiar în această lună, din datele strânse până acum de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vrancea, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale și al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române reieșind că cei doi – în vârstă de 26 și 39 de ani, au vrut să dea o spargere ca în filme undeva în zona Tișița. Potrivit IPJ Vrancea, s-a întâmplat în noaptea de 9 octombrie, când aceștia, prin escaladarea gardului și tăierea unui perete, au intrat în perimetrul unei hale din zona Tișița, unde se aflau componente rezultate din dezmembrarea unor autoturisme. De aici au plecat însă cu mâna goală, dat fiind că s-a declanșat sistemul de alarmare antiefracție al societății comerciale. Nu s-au lăsat însă păgubași și, în aceeași noapte, au intrat și în sediul unei alte societăți comerciale cu profil dezmembrări auto, din localitatea Garoafa, de unde ar fi sustras catalizatori de autovehicule și scule electrice.

Bărbații au fost depistați ieri, 19 octombrie, într-un punct de trecere al frontierei, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Astăzi, 20 octombrie, în urma prezentării acestora Judecătoriei Focșani, a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al serviciilor de investigații criminale Arad și Prahova. La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vrancea și polițiști de ordine publică. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea continuă cercetările, sub supravegherea în Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor doi bărbați”, au comunicat reprezentații biroului de presă al IPJ Vrancea.

Potrivit soluției instanței, bărbații sunt cercetați pentru furt calificat sub formă continuată, însă ancheta este în curs. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor S. T. M., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată (două acte materiale din noaptea de 09/10.10.2020 în dauna persoanelor vătămate S.C PAN JUNIOR 2001 SRL şi S.C AUTOTIS RBT S.R.L Panciu); B. G. A., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată (două acte materiale din noaptea de 09/10.10.2020 în dauna persoanelor vătămate S.C PAN JUNIOR 2001 SRL şi S.C AUTOTIS RBT S.R.L Panciu), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.10.2020 şi până la data de 18.11.2020 inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror”, se arată în încheierea Judecătoriei Focșani.

Foto: Arhivă

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Sunteți asa siguri ca au luat ceva de acolo, pentru care motiv mediatizați cazul, e vorba doar de influenta vatamatilor.? De ce nu mediatizați cazurile în care lumea nu are ce manca sau se bolnavi incurabili. Se plătește bine mediatizarea aceasta în zona?

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.