Doi sportivi și un medic, noii cetățeni de onoare ai Focșaniului

0
456

Consiliul Local Focșani a conferit, joi după-amiază, în ultima ședință ordinară a anului 2016, trei noi titluri de cetățeni de onoare unor personalități care s-au remarcat de-a lungul vieții prin performanță în domeniile lor de activitate. Adrian Alaci, maestru emerit al sportului, a descoperit nenumărați sportivi pe care i-a antrenat la tir.

Este unul dintre cei mai apreciați antrenori ai țării, numele său fiind strâns legat de cel al campionului Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, Alin Moldoveanu. Alaci a primit diploma de cetățean de onoare în aplauzele Consiliului Local. Adrian Croitoru este cel mai titrat judoka român, cu peste 200 de medalii cucerite la competiții interne, europene și internaționale.

Din păcate, el nu a putut fi prezent la ședință, pentru a-și primi titlul, anunțând că va veni la o ședință viitoare, cel mai probabil în ianuarie 2017. Radu Florențiu, medicul cardiolog care a părăsit de curând această lume, a fost cel care a înființat primul serviciu de cardiologie din Vrancea, ulterior punând bazele secției de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani. Medicului i-a fost acordat acest titlul post-mortem.

alaci-adrian-cetatean-onoare-focsani3

alaci-adrian-cetatean-onoare-focsani2

dr-bengus

adrian-croitoru

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.