Dosarul de luare de mită al Mihai Copaci, judecat la Tribunalul Brăila 

0
400

Magistrații de la Tribunalul Brăila vor fi cei care vor judeca dosarul în care fostul președinte director al CJAS Vrancea este judecat pentru luare de mită. Asta după ce Copaci a făcut de cerere de strămutare a procesului, cerere care a fost admisă.

Fostul preşedinte-director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vrancea Mihail Copaci a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, după ce a primit 3.000 de euro şi 3.500 de lei de la o persoană din conducerea unui spital, pentru a asigura bugetarea unităţii medicale.

Potrivit rechizitoriului, în perioada martie 2015 – 27 februarie 2016, Mihail  Copaci, ca preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, a solicitat şi a primit de la o persoană din conducerea unui spital, în tranşe periodice, suma totală de 3.000 de euro şi 3.500 de lei, pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să asigure bugetarea corespunzătoare a spitalului, prin contractele încheiate în acest sens între casa de asigurări şi spital.

Procurorii susţin că, potrivit înţelegerii, Copaci urma să primească lunar 1.000 de euro. Ca urmare, în lunile aprilie şi mai 2015, preşedintele CJAS Vrancea a primit câte 1.000 de euro (în total 2.000 de euro), de fiecare dată sumele fiindu-i date în biroul său din sediul CAS Vrancea.

„Ulterior, din cauza lipsei de disponibilităţi, persoana din conducerea spitalului nu a mai putut respecta înţelegerea, făcând plăţi sporadic, respectiv 2.000 de lei în luna august sau septembrie 2015 (în parcarea DSP Vrancea), 1.500 de lei în luna decembrie 2015 (de asemenea în biroul lui Copaci Mihail din sediul CAS Vrancea)”, se arată în comunicat.

În 27 februarie 2016, Mihail Copaci a fost prins în flagrant după ce a primit 1.000 de euro, în parcarea unui complex comercial. După ce a fost prins în flagrant de procurori, Mihai Copaci a demisionat din funcţie.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.