Dosarul “Fraudă la Referendum” cu ecouri și în Vrancea, din nou în prim plan. Dezbaterea finală în această speță, pe 22 aprilie

0
205

stampila vot - Dosarul "Fraudă la Referendum" cu ecouri și în Vrancea, din nou în prim plan. Dezbaterea finală în această speță, pe 22 aprilie

Liviu Dragnea s-a aflat luni, din nou, în faţa magistraţilor pentru a da explicaţii în dosarul Referendumului, în care este acuzat, alături de alte persoane,  că ar fi pus la punct un sistem național de influență prin care ar fi fraudat votul la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  a reluat discuţiile din dosarul Referendumului, după ce, la termenul anterior, instanţa a anunţat că în 30 martie vor avea loc dezbaterile finale în acest proces.

“Nu cred că se ia vreo decizie astăzi. E ultimul termen, așa am înțeles și eu”, a spus Dragnea la sosirea la Înalta Curte. Întrebat dacă este optimist în legătură cu rezultatul procesului, el a refuzat să comenteze.

În timpul şedinţei de judecată, instanţa a întrebat inculpaţii dacă vor să facă declaraţii suplimentare, iar patru dintre aceştia au arătat că vor să completeze declaraţiile făcute anterior. La ieşirea din sala de judecată, ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, a spus că avea pregătite concluziile finale, făcute de avocatul său şi a arătat că nu poate comenta situaţia, el neavând pregătire juridică.

Totodată, instanţa a constatat necesară audierea a doi martori propuşi prin rechizitoriu, astfel că a decis să amâne dezbaterile finale pentru 22 aprilie. Judecătorii au stabilit şi un termen intermediar, în 8 aprilie, când vor fi audiaţi cei patru inculpaţi şi cei doi martori.

Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul “Fraudă la referendum”, în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, “cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.

Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here