A doua ediţie a Memorialului „Viorel Ion”, pe 27 august

0
130

Liceul cu Program Sportiv Focşani organizează pe 27 august ediţia a 2-a a Memorialului „Viorel Ion”, competiţie de rugby în 7, dedicată copiilor născuţi în anii 2001-2002. Turneul va avea loc pe Stadionul „Tineretului” din Focşani şi se va desfăşura pe două terenuri, între orele 10.00 şi 13.00.

Pînă luni au confirmat înscrierea 8 echipe: CSS Bîrlad, LPS Focşani, CSS Tecuci, CSS Galaţi, Palatul Copiilor Bucureşti, Parohial Bucureşti, Metrorex Bucureşti şi Cleopatra Constanţa. „Este felul prin care dorim să menţinem vie amintirea lui Viorel Ion, cel care a dus rugby-ul vrîncean pe culmea marilor performanţe. Aştept confirmare de la încă două echipe, Cluj şi Suceava şi sîntem convinşi că va fi un turneu frumos, cu 10 participante, cu meciuri interesante. Ne-am gîndit să organizăm competiţia cu copii născuţi 2001-2002 pentru că dorim să promovăm sportul, să le dăm posibilitatea de a avea multe meciuri şi de a se bucura cît mai mult de faptul că sînt pe teren. LPS Focşani este o echipă formatoare de copii, de juniori, care doreşte să dea în continuare cît mai mulţi jucători la echipele naţionale. Ne dorim ca acest turneu să fie unul de succes şi poate, cu timpul, va deveni o etapă a Circuitului Naţional de MiniRugby”, a declarat Romeo Păun, organizatorul competiţiei, pentru site-ul Federaţiei Române de Rugby.

Cine a fost Viorel Ion

Viorel Ion a fost unul dintre oamenii de rugby marcanţi din zona Moldovei. Antrenor emerit şi profesor la Liceul cu Program Sportiv Focşani, unde s-a preocupat de pregătirea şi performanţele viitorilor mari rugbişti ai României, acesta a avut cu elevii săi o serie de victorii notabile. A obţinut locul 1 cu naţionala de tineret a României la Campionatul European, luînd titlul naţional cu echipa de juniori I a LPS Focşani, pe cel de vicecampion naţional cu formaţiile U18 şi U19 a LPS Focşani şi situîndu-se de mai multe ori cu echipa pe cea de a treia treaptă a podiumului.

Viorel Ion a iniţiat proiecte importante din postura de Director Regional de Dezvoltare al Federaţiei Române de Rugby, toate cu scopul de a atrage copiii şi tinerii către sportul cu balonul oval.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.