Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 19 iunie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitateDragoș Ciobotaru, candidează pentru președinția Consiliului Județean: "Vreau să continui proiectele începute și să aduc dezvoltare...

  Dragoș Ciobotaru, candidează pentru președinția Consiliului Județean: „Vreau să continui proiectele începute și să aduc dezvoltare în fiecare colț al județului”

  În 2016, Dragoș Ciobotaru devenea cel mai tânăr primar din județul Vrancea. A adunat atunci 46% din voturile alegătorilor din comuna Vizantea Livezi, în care s-a născut, a crescut și care în ultimii ani fusese condusă de tatăl său, trecut în neființă. A crezut cu tărie că poate face ceva pentru localitate, dar impactul de moment, când a început treaba, a fost descurajant. S-a temut că nu va putea să-și țină promisiunile, pentru că banii erau prea puțini. Așa că, ambițios, s-a pus pe treabă.

  Când am devenit primar am avut mari emoții. Mi-am dat seama că ceea ce am promis e destul de departe, dar când am văzut bugetul mi-am dat seama că nu pot face mare lucru. 3 luni nu am ieșit din birou. Am încercat să identific toate ghidurile de finanțare, am stat pe site-urile ministerelor, am bătut drumurile la Constanța, la București, la Focșani, am căutat parteneri. Iar încet-încet am început să fac proiecte și să le depun spre finanțare. În scurt timp, după aproximativ un an, au început să vină și finanțările, contracte, lucrări, licitații și am început să facem treabă”, își amintește Dragoș Ciobotaru despre începuturile sale în administrație.

  A spus-o și o repetă de câte ori are ocazia: nimeni nu poate avea rezultate vizibile din primul mandat, pentru că totul începe să se vadă abia din al doilea. Totuși, ceea ce a reușit în doar 4 ani a fost vizibil și suficient pentru locuitorii comunei, astfel încât să-și dorească ca Dragoș Ciobotaru să fie în continuare primar. A obținut 93% din voturi în 2020, semn clar că oamenii au căpătat încredere, au văzut de ce este capabil și mai ales au regăsit în el un partener al tuturor. În primii 4 ani, la fel ca în următorii 4, a arătat că îi pasă de oamenii comunității dincolo de atribuțiile unui primar și a ajutat ori de câte ori a fost nevoie, fără să aștepte ceva în schimb.

  Dragoș Ciobotaru candidează acum la Consiliul Județean Vrancea, pentru funcția de președinte, și spune că, așa cum Cătălin Toma a demonstrat că se poate, și el va face același lucru. Își dorește să continue proiectele începute de regretatul președinte, ales în 2020, dar să vină și cu proiecte noi.

  ”Dacă vrei cu adevărat poți. Sunt măsuri de finanțare foarte multe. Important e să stai să muncești, să le identifici, să găsești parteneri, proiectanți, consultanți, în așa fel încât să nu ratezi nimic. Mandatul acesta, 2024-2028, este esențial, în primul rând pentru că avem deja foarte multe contracte semnate la Consiliul Județean. Și aici vorbesc despre Parcul Industrial, despre Campusul Universitar, despre turism prin stațiunea Vizantea, Păstrăvăria Lepșa, despre Spitalul Județean care urmează la finanțare, despre drumuri județene foarte multe, despre marele proiect de apă și canal, pentru că jumătate din comunele din Vrancea nu au apă vara, nu e posibil ca în anul 2024 să nu ai apă vara. Aceste proiecte sunt deja într-un stadiu de maturitate, trebuie implementate și trebuie să venim mai departe și să accesăm surse de finanțare pe toate liniile, pe social, cultural, infrastructură, unde mai e nevoie, pe educație, pe dezvoltare turistică, pentru că toate la un loc vor genera dezvoltare”, spune Dragoș Ciobotaru, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea.

  (Realizat de SC Media Factory Concept SRL la comanda PNL – Filiala Vrancea. Cod mandatar financiar 21240015)

  JPG converted with https://ezgif.com/webp-to-jpg

   

  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Descoperire macabră într-un apartament din Focșani! Pompierii au găsit cadavrul unei femei

  Un cetățean din cartierul Gării a solicitat intervenția autorităților după ce a constatat că...

  ULTIMA ORĂ La cererea PSD, Biroul Electoral de Circumscripție Panciu a decis renumărarea voturilor pentru funcția de primar

  În urma alegerilor din 9 iunie, primarul în funcție – Nicolai Mărăscu (PNL), a...

  Fondul Național de Garantare a Creditelor va emite acordurile de refinanţare în Programul ”Prima Casă”

  Prin adoptarea Ordonanței de Urgență Nr. 58/6 iunie 2024 FNGCIMM este mandatat să emită, acordurile...

  ARTICOLE POPULARE

  GALAȚI: Tragedie în apropiere de Hanu Conachi! Trei muncitori au fost îngropați de vii, unul dintre ei a decedat

  Tragedie la ieșirea din localitatea Tudor Vladimirescu. Un mail de pământ s-a surpat peste...

  ATENȚIE DN2 este inundat la ieșirea din Vrancea spre Râmnicu Sărat

  Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a anunțat că la ieșire din Râmnicu...

  A murit fostul director al SCCM Focșani, inginerul Lucian Văcăreanu

  S-a stins din viață inginerul Lucian Văcăreanu, fost director al SCCM Focșani și unul...