Dreapta din CJ Vrancea sfărâmată? Ce spun liderii celor două partide ajunse în pragul “divorțului”

0
1241

Decizia reformiștilor din USR-PLUS Vrancea de a se separa de grupul PNL din Consiliul Județean este începutul unui nou mod de a face politică și administrație la nivel județean. Biroul Județean al USR-PLUS a decis cu unanimitate de voturi să “divorțeze” de PNL și să-și creeze propriul grup de consilieri județeni. Mai mult decât atât, noul președinte al reformiștilor vrânceni acuză liberalii că au avut înțelegeri ascunse cu PSD folosindu-se de consilierii USR-PLUS ca paravan. În aceeași declarație, Liviu Mălureanu este de părere că la instituția condusă de Cătălin Toma trebuie făcut un audit extern după guvernarea Oprișan. Mălureanu mai cere transparență totală în ceea ce privește facturile și contractele, care ar trebui să fie publice, subiectele la concursurile de angajare să fie extrase de calculator și proiectele mari de investiții să fie asumate cu termene clare.

”USR-PLUS trebuie să fie un decident cu o identitate proprie la nivel de județ. Dorim în continuare o colaborare cu PNL, însă pe baza unui protocol scris cu obiective clare de guvernare locală. Din păcate și după alegerile din 2020, PNL a continuat să aibă înțelegeri ascunse cu PSD în județ, folosind USR-PLUS ca paravan. Nu am văzut un audit cerut de Cătălin Toma la Consiliul Județean Vrancea după guvernarea de aproape 30 de ani a lui Oprișan. Era primul lucru care trebuia făcut. Unul dintre punctele din protocol va fi un audit extern al activității Consiliului Județean Vrancea din ultimii 10 ani, audit realizat de către o firmă de prestigiu ințernational. Achiziții, angajări, totul trebuie verificat. Iar de acum încolo solicităm transparență maximă în cadrul Consiliului Judetean Vrancea. Toate facturile și contractele să fie publice, subiectele la concursurile de angajare să fie extrase de calculator, proiectele mari de investiții să fie asumate cu termene clare, iar cei care le încalcă să plătească penalități. Politica trebuie făcută pentru vrânceni și nu pentru interesele personale ale politicienilor. Doar dacă PNL va accepta aceste propuneri, putem să discutăm despre o alianță locală oficială. Alternativa este ca fiecare proiect să fie analizat independent de consilierii USR-PLUS și să fie votat în funcție de oportunitate și congruența cu obiectivele locale USR-PLUS”, a transmis liderul USR-PLUS Vrancea, Liviu Mălureanu. În replică, președintele PNL Vrancea și președinte al Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, s-a arătat deschis dialogului pentru găsirea unei modalități de colaborare și pe viitor între consilierii PNL și cei ai USR-PLUS.

“În USR-PLUS au fost alegeri. Este normal ca noul președinte să aibă o viziune în ceea ce privește conducerea organizației. Totodată, am văzut că nu este împotriva proiectelor privind dezvoltarea județului. Cu siguranță vom găsi argumente și o modalitate de a colabora în continuare. Eu sunt foarte mulțumit de colaborarea pe care am avut-o și pe care o avem la nivelul CJ Vrancea. Mă bazez pe experiența d-lui Liviu Mălureanu și pe susținerea consilierilor județeni, indiferent de idei sau principii. Sunt convins că ne vom duce proiectele la finalizare și vom reuși să dezvoltăm acest județ”, a transmis președintele PNL Vrancea și al Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. În ceea ce privește acuzațiile că liberalii au înțelegeri ascunse cu social-democrații, Cătălin Toma a transmis că nu poate fi pus în discuție așa ceva și că toate proiectele inițiate și votate în minilegislativul județean sunt în interesul cetățenilor. “Eu nu am nicio înțelegere cu nimeni. Am doar respect pentru cetățeni, față de vrânceni. Voi face tot ce îmi stă în putință ca proiectele pe care le inițiez, atât eu cât și consilierii județeni, dacă sunt în interesul vrâncenilor, să aibă toată susținerea mea”, a mai completat liderul liberalilor, Cătălin Toma.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.