DSP Vrancea anunță că a efectuat ieri „nu mai puțin de 87 probe”

0
405

Nicio zi de odihnă pentru specialiștii Direcției de Sănătate Publică Vrancea, mai ales când anumite adrese pe care le tot trimit către spitale ajung în presă. După ce și-a retras prima vorbă și a promis că orice medic îngrijorat pentru sănătatea unui pacient poate solicita o testare Covid, ieri DSP Vrancea a citit în presă că laboratorul nu îi funcționează pe 15 și 16 august. Nimic mai neadevărat, „a conchis directorul executiv al DSP Vrancea, dr. Cătălin Bunghez”, în ciuda adresei transmise la spitale și semnate de adjuncta instituției. „Scopul primordial rămâne acela de a semnala rezultatele pozitive și a limita răspândirea noului coronavirus COVID-19, prudența și respectarea măsurilor legiferate rămânând ingredientele spre normalizarea vieții cotidiene, obiectiv care nu poate fi atins decât gradual”, se arată într-un comunicat obișnuit și un pic poetic de-al DSP Vrancea.

adresa dsp 1 - DSP Vrancea anunță că a efectuat ieri „nu mai puțin de 87 probe”

Comunicatul DSP Vrancea vine după adresa de mai sus, cu mențiunea că nimic nu e adevărat și că doar în ziua de sâmbătă s-au efectuat 87 de probe. Cum verbul „a efectua” nu e totuna cu „a preleva”, nu ne rămâne decât să credem pe cuvânt instituția că se lucrează la foc automat și că nu este vorba despre determinarea rezultatelor testelor efectuate până pe 14 august.

Zilele de sărbătoare și anunțata prelungire a stării de alertă nu au însemnat și o relaxare pentru specialiștii din cadrul DSP Vrancea în testarea persoanelor simptomatice, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus COVID-19.

Medicii, asistenții și ceilalți specialiști ai Compartimentului Epidemiologie și laboratorului de Diagnostic Microbiologic din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea sunt la datorie și în aceste zile, sâmbătă efectuând, cu aparatul RT-PCR, nu mai puțin de 87 de probe. S-a ținut legătura în permanență cu spitalele pentru rezolvarea urgențelor și au fost onorate probele din ambulatoriu pentru persoanele programate. DSP Vrancea dorește astfel să-i asigure pe vrânceni și pe toți cei care apelează la serviciile sale că nu a stopat testările, așa cum s-a vehiculat în mod eronat într-o zonă a mass-media”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.