Îndrăznește să fii informat!

marți, 18 iunie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitateDupă două chiuluri consecutive, liberalii au pierdut Focșaniul! Ionuț Mersoiu (PSD) și Marius Iorga (UNPR), noii...

  După două chiuluri consecutive, liberalii au pierdut Focșaniul! Ionuț Mersoiu (PSD) și Marius Iorga (UNPR), noii viceprimari ai municipiului. Gongu a “bătut” pentru PSD

  Circ, astăzi, la ședința de constituire a Consiliului Local Focșani. Aleșii liberali, care la precedentele convocări ale CL au lipsit, invocând nefinalizarea negocierilor pentru obținerea unei majorități, s-au prezentat astăzi primii în sala de ședințe a Primăriei Focșani. Ședința a debutat cu momente tensionate.

  Primul a fost în momentul în care s-a făcut prezența, întreruptă de alesul UNPR Costel Bîrsan, care a cerut președintelui de ședință să ia act de faptul că Marius Iorga a fost exclus din partid și, prin urmare, nu mai poate fi validat consilier local. La rândul lui, Marius Iorga a prezentat un document, emis de același UNPR, conform căruia Costel Bîrsan a fost exclus din partid. A fost momentul în care vocile s-au suprapus, iar în sală s-au auzit huiduieli, din partea numerosului auditoriu prezent la ședință. Într-un final, s-a stabilit că, așa cum prevede legea, validarea sau invalidarea mandatelor aleșilor va fi făcută de o comisie special constituită.

  A urmat constituirea grupurilor. PSD l-a desemnat ca lider de grup pe Bogdan Matișan, PNL pe Ion Ștefan, Costel Bîrsan a anunțat că UNPR se afiliază grupului PNL, Marius Iorga a luat cuvântul și a declarat, în nume propriu că el se afiliază grupului PSD. Consilierul ALDE s-a afiliat, la rândul său, PSD. Surpriza a produs-o independentul Emanuel Gongu, care s-a afiliat grupului PSD. Au urmat noi contre în momentul în care s-a constituit comisia de validare, liberalii fiind nemulțumiți că nu au decât un singur reprezentant în aceasta. După noi vociferări, dar și amenințări cu evacuarea sălii venite din partea lui Marian Oprișan, comisia, stabilită prin vot direct, s-a retras.

  Au fost dezbateri intense în spatele ușilor închise, la finalul cărora au fost validați toți cei 21 de consilieri prezenți în sală, inclusiv cei doi progresiști, Marius Iorga și Costel Bîrsan. Liberalii au fost din nou nepregătiți, invocând un articol de lege cu privire la stabilirea numărului de reprezentanți ai fiecărui grup/partid în comisia de validare. Fără textul legii în față, Ion Ștefan a pierdut în fața secretarului Primăriei Focșani, Eduard Corhană. Odată cu validarea tuturor consilierilor, spiritele s-au mai liniștit. Liberalii au tot încercat să-l câștige pe independentul Gongu de partea lor.

  Prima încercare a fost în momentul în care s-au făcut nominalizările pentru alegerea președintelui de ședință pe o perioadă de 3 luni. Grupul PSD l-a propus ca președinte pe Bogdan Matișan, în timp ce PNL a propus ca această funcție să-i revină lui Emanuel Gongu. Independentul a refuzat însă candidatura.

  După stabilirea comisiilor de specialitate, a urmat un alt punct fierbinte: alegerea celor doi viceprimari. Grupul PNL a încercat din nou să-l atragă pe Gongu, uneperistul Bîrsan propunând candidatura independentului. Și de data aceasta el a declinat oferta. Într-un final, pentru fiecare post de viceprimar au existat câte două propuneri.

  Astfel, au concurat Ionuț Mersoiu (PSD) și Dan Buzoi (PNL) pentru primul post de viceprimar, și Marius Iorga (UNPR) și Ana-Maria Dimitriu (PNL), pentru cel de-al doilea post. Deși alegerea viceprimarilor s-a făcut prin vot secret, nu au existat trădări, iar alianțele stabilite de la început au funcționat conform înțelegerii, votul final fiind cel așteptat: Ionuț Mersoiu și Marius Iorga au fost aleși viceprimari, cu câte 12 voturi fiecare.

  misaila-iorga-mersoiu

  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Penitenciarul Focșani organizează „Ziua Porților deschise”

  Joi, 27 iunie, Penitenciarul Focșani organizează „Ziua Porților deschise”, cu prilejul sărbătoririi anuale a...

  Clădirea administrativă și anexele bazei sportive a municipiului Adjud au intrat în renovare. Proiectul depășește 130.000 de euro

  Având contractul de finanțare semnat la 26 ianuarie 2023, proiectul privind renovarea clădirii administrative...

  Consilierii județeni convocați joi în ședința ordinară a lunii iunie | Ce proiecte au fost înscrise pe ordinea de zi

  Consiliul Județean Vrancea se va întruni în ședință ordinară, săptămâna aceasta pentru a aproba...

  Primăria Adjud și CSM Adjud pun la dispoziția fanilor un autocar pentru meciul de duminică, la Buzău

  Suporterii CSM Adjud vor avea ocazia să-și susțină echipa de suflet la Buzău, acolo...

  ARTICOLE POPULARE

  GALAȚI: Tragedie în apropiere de Hanu Conachi! Trei muncitori au fost îngropați de vii, unul dintre ei a decedat

  Tragedie la ieșirea din localitatea Tudor Vladimirescu. Un mail de pământ s-a surpat peste...

  ATENȚIE DN2 este inundat la ieșirea din Vrancea spre Râmnicu Sărat

  Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a anunțat că la ieșire din Râmnicu...

  A murit fostul director al SCCM Focșani, inginerul Lucian Văcăreanu

  S-a stins din viață inginerul Lucian Văcăreanu, fost director al SCCM Focșani și unul...