E OFICIAL! Poliția începe angajările din SURSĂ EXTERNĂ. 22 de posturi disponibile în Vrancea

1
1629

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a afișat condițiile de încadrare prin concurs pentru un număr de a 1.853 de posturi vacante la nivel național. La inspectoratele de poliţie judeţene, toate posturile scoase la concurs sunt în specialitatea ordine publică, fiind prevăzute în cadrul posturilor de poliție comunale sau polițiilor comunale, după caz.

În Vrancea au fost scoase la concurs 22 de posturi, toate la Secțiile de poliție rurală de pe raza județului. Cele mai multe locuri sunt disponibile la Adjud și Tulnici (câte 6), Slobozia Bradului și Pufești (câte 2), în timp ce la alte Secții de poliție a fost scos la concurs câte un singur loc. Iată lista completă cu posturile scoase la concurs în județul Vrancea:

lista-posturi-ipj-vrancea

Pot participa la concurs/examen, candidaţii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) să cunoască limba română scris şi vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
d) să fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic; aptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne/comisiile şi subcomisiile de concurs, ca urmare a examinării medicale, verificării îndeplinirii criteriilor antropometrice, existenţei semnelor/tatuajelor neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară, verificării aptitudinilor fizice şi, respectiv, evaluării psihologice, potrivit baremelor şi/sau criteriilor aplicabile;
e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
f) să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează, respectiv să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;
g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
i) să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
j) nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
k) îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv „nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic”;
l) îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special.
m) trebuie să îndeplinească criteriul specific de înălţime minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile;
n) să dețină permis de conducere categoria „B”.

Înscrierile se fac în perioada 1-8 aprilie 2016. Potrivit Poliţiei Române, după 8 aprilie, atunci când este ultima zi de înscrieri, la nivelul fiecărui judeţ va fi afişat calendarul probelor eliminatorii. Cei care vor să se angajeze vor avea de susţinut, pentru început, proba medicală, examenul psihologic şi proba sportivă, toate aceste fiind eliminatorii, pentru probe neexistând limită de vârstă pentru cei care vor să se înscrie.

Exemenul scris va fi susţinut pe data de 14 mai, la sediile Inspectoratelor Judeţene şi la Poliţia Capitalei iar cei care promovează nu vor putea să părăsească postul pentru o perioadă de trei ani.

Condițiile de participare, datele suplimentare privind desfășurarea concursului, dar și lista documentelor necesare poate fi accesată AICI.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Daca examenul se da la Focsani ……..corecritudinea e cu un mare semn de intrebare.Speram din tot sufletu ca va avea loc la Campina.Asa ca speranta mea e minima deoarece inteleg ca examenul are loc la Focsani pentru vrinceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.