E OFICIAL! S-au DUBLAT ALOCAȚIILE

0
296

copii-parc

Alocaţiile copiilor se dublează de la 42 de lei la 84 de lei.  Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea imediat după ce a petrecut alături de cei mici 1 iunie la Palatul Cotroceni. Alocaţiile dublate pentru copii vor fi plătite începând cu luna iulie, aferente lunii iunie, Ministerul Muncii lucrând însă în acelaşi timp la un pachet de măsuri care să vizeze inclusiv diferenţierea alocaţiilor, pachet finalizat în septembrie-octombrie, a afirmat ministrul de resort, Rovana Plumb. „Lucrăm la un pachet de măsuri. Peste tot în Uniunea Europeană alocaţiile se dau diferenţiat, fie în funcţie de veniturile părinţilor, fie în funcţie de vârsta copilului”, a spus Plumb.  Ea a precizat că fiecare copil va primi „o alocaţie” în baza viitorului pachet de măsuri.

La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat din nou că alocaţiile pentru copii trebuie „gândite mai ţintit şi mai eficient”.

Şeful Guvernului a amintit că, în 2006, Curtea Constituţională a decis că alocaţia trebuie acordată copiilor în mod nediferenţiat, dar a apreciat că acest lucru este acum „ceva depăşit”, deoarece în 2015 este „mai multă minte” decât în 2006.

„În baza unei decizii din 2006, Curtea Constituţională a spus <dăm copilului aceeaşi sumă, nu avem voie să punem nicio condiţie>. Eu vorbesc însă despre ceva ce e depăşit, trăim în 2015, avem mai multă minte decât în 2006, societatea se schimbă şi atunci ne gîndim câţi părinţi nu şi-au ridicat niciodată alocaţia de 42 lei şi nu o vor ridica nici pe cea de 84 lei, pentru că au venituri suficiente, precum şi câţi părinţi ridică alocaţia, dar banii nu ajung”, a spus Ponta.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.