Echipa PNL Vrancea pentru Senat, proiecte concrete pentru dezvoltarea României și a județului

0
104

Sănătate, infrastructură, crearea de locuri de muncă și continuarea proiectelor deja începute de guvernarea liberală. Acestea sunt o parte dintre prioritățile candidaților PNL Vrancea pentru Senatul României. Raluca Ioan, Eduard Lambrino, Florin Nedelcu și Eugenia Drgușanu sunt cei patru candidați liberali pentru Senat la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Fiecare dintre aceștia, specialist în domeniul său de activitate, vorbește despre modul în care se poate dezvolta țara și, implict, județul Vrancea, dacă există implicarea necesară.
De la medicina primară în sus, întreg sistemul trebuie transformat. Lucrurile trebuie simplificate și modernizate. Este vitală elaborarea unei noi legi a Sănătății pentru că cea actuală, Legea 95/2006, are peste 1.500 de modificări. Avem nevoie de o lege adaptată zilelor noastre, bazată pe principii sănătoase, corectă și cuprinzătoare, care să stea la baza creșterii calității actului medical. Înființarea unor centre de permanență, cu gărzi plătite de comunitățile locale, încă un lucru necesar! Aceste centre facilitează accesul pacienților din zonele izolate la servicii de sănătate. O altă problemă reală cu care ne confruntăm în prezent este lipsa unui cadru legal real pentru transferul unor pacienți critici, transfer din spitalele municipale către reședința de județ, din spitalele județene către spitalele regionale, clinici universitare sau între clinici universitare. Trebuie realizată o delimitare exactă a competențelor fiecărui spital în parte. Și medicina de familie trebuie reformată. Totul pentru ca bolnavii să nu ajungă la spital în stare gravă, prea târziu pentru a mai putea fi salvați. Susțin necesitatea unei reconstrucții profunde de sistem în Sănătate, așa cum a prezentat-o și președintele Klaus Iohannis. Dacă nu facem asta urgent, tragedii precum cea de la Piatra Neamț se pot repeta. Actuala criză sanitară COVID-19 a arătat pe de-a-ntregul problemele sistemului medical și care sunt consecințele grave ale ignorării acestor probleme timp de 30 de ani”, explică medicul Raluca Ioan, candidatul PNL Vrancea pe locul 1 la Senat.

Preocupările mele pentru activitatea parlamentară vizează un proiect politic intitulat „PNL – partid istoric” cu o abordare națională și, în egală măsură, urmărirea și sprijinirea derulării marilor proiecte liberale pentru județul Vrancea și Moldova, de o importanță covârșitoare pentru dezvoltarea acestei părți a țării: Canalul Siret – Bărăgan, Autostrada A7, Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Siret, Drumul expres Focșani – Brăila, noul Spital Județean, dar și extinderea rețelelor de gaze naturale în localitățile Vrancei. Din punct de vedere legislativ, mă voi implica în elaborarea proiectului reorganizării administrativ-teritoriale a țării, absolut necesar pentru dezvoltarea economică și socială armonioasă a României”, spune inginerul Eduard Lambrino, propunerea PNL Vrancea pentru locul 2 la Senat.

România trebuie să se alinieze normelor europene în ceea ce privește transportul rutier. Suntem cu mult în urmă, din punct de vedere legislativ, față de alte țări din Uniunea Europeană. Deși sancțiunile sunt foarte mari, încă sunt transportatori care nu respectă limitele de tonaj ceea ce afectează calitatea drumurilor. Cred că trebuie inițiată o campanie națională de conștientizare a societăților de profil în acest sens dar și o analiză mai atentă privind cuantumul sancțiunilor. Pentru acest lucru voi lucra în Senatul României”, asigură inginerul Florin Nedelcu, propunerea PNL Vrancea pentru locul 3 la Senat.

Este nevoie de forță de muncă, pentru că în anii următori se prevăd investiții majore în infrastructură, în construcții de locuințe, în Canalul Siret – Bărăgan, podul peste Dunăre de la Brăila, aducțiune de apă în sate și comune, canalizare în orașe, rețea de distribuție gaze naturale, reabilitare rețea electrică, parcări terane și supraterane în orașele mari. Ne confruntăm cu un deficit de forță de muncă ce atrage după sine fie întârzierea proiectului, fie prelungirea graficului de finalizare a proiectului, drept urmare sunt necesare măsuri la nivel legislativ pentru ca muncitorul român căutat în afară tocmai pentru calitățile sale – educat, calificat – să se întoarcă acasă. Printre prioritățile mele se numără și eficientizarea procesului de finanțare prin Start-Up Nation, proiect prin care trebuie responsabilizat și finanțatorul astfel încât să nu mai avem situații în care să lansăm programul după îndelungi tergiversări. Totodată, îmi doresc crearea la Focșani a unui Centru de afaceri pentru tineri – servicii, mici meșteșuguri, ateliere pentru educaţie antreprenorială – care să funcționeze ca un incubator de afaceri în domeniul agroalimentar sau viniviticol”, detaliază și expertul în fonduri europene Eugenia Drăgușanu, propunerea PNL Vrancea pentru locul 4 la Senat.(Material realizat de SC Media Factory Concept SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 11200025)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.