EDU Panciu: Proiect de 30 de milioane de lei pentru educația din Panciu

0
561

 

Vineri, 26 februarie 2016, la ora 11.30, primarul Iulian Nica va inaugura obiectivul EDU-PANCIU – Proiect pentru extinderea, dotarea şi reabilitarea liceului „Ioan Slavici” din orașul Panciu, județul Vrancea – COD SMIS 19967. Investiția, în valoare totală de 30.494.077,94 lei, a fost cofinanţată de Uniunea Europeană  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

DSCN9799 - EDU Panciu: Proiect de 30 de milioane de lei pentru educația din Panciu„EDU PANCIU reprezintă cel mai important proiect cu finanțare europeană implementat și finalizat de Primărie. Datorită acestuia, au fost construite două corpuri de clădiri noi, cu 16 laboratoare de specialitate, o sală multimedia destinată cursurilor interactive care utilizează tehnici moderne de predare și un teren de sport modern, cu gazon sintetic, unde se vor putea desfășura, în cele mai bune condiții, orele de educație fizică, precum și meciuri de fotbal, handbal sau tenis de câmp. La toate acestea se adaugă un observator astronomic, singurul din județul Vrancea, precum și Muzeul «Ioan Slavici»“, precizează primarul Iulian Nica.

Printre obiectivele urmărite de proiect se numără sporirea calităţii şi atractivităţii procesului educaţional în cadrul Liceului Teoretic „Ioan Slavici”, pentru a răspunde cerinţelor europene în domeniul educaţiei şi formării, prin modernizarea infrastructurii şi dotărilor; asigurarea bazei materiale necesare aplicării tehnicilor moderne de predare-învăţare; sporirea accesului la informare şi cunoaştere prin dezvoltarea ecompetenţelor şi alfabetizarea digitală a elevilor; pregătirea pentru inserţia pe piaţa muncii prin dezvoltarea competenţelor cheie ale elevilor identificate în cadrul obiectivelor strategice europene în domeniul educaţiei şi formării profesionale.

Datorittă aceleiași investiții s-au mai reabilitat și reţelele exterioare de utilităţi, precum și dotarea camerei centralei, lucrări imperios necesare pentru asigurarea confortului elevilor și desfășurarea orelor de curs în condiții optime.

DSCN9724 - EDU Panciu: Proiect de 30 de milioane de lei pentru educația din PanciuBeneficiarii direcți ai proiectului EDU PANCIU sunt cei peste 600 de elevi ai Liceului «Ioan Slavici», inclusiv cei aparținând grupurilor de populație dezavantajate, respectiv 272 de elevi din mediul rural. Aceștia vor avea ocazia să învețe în cel mai modern liceu din județul Vrancea și chiar din Moldova, un liceu cu dotări de ultimă generație, la standarde europene. EDU PANCIU reprezintă nu numai un vis implinit pentru elevi și profesori, cât și o promisiune concretizată de către Primăria Orașului Panciu, pentru care învățământul a fost, este și va fi un domeniu prioritar. Investind în educația copiilor noștri nu facem altceva decât să investim în viitorul lor și al comunității noastre, deoarece avem nevoie de oameni bine pregătiți care să continue, peste ani, munca începută de noi“, a declarat primarul Iulian Nica.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here