Educatoarea bătăușă de la Vrîncioaia are INTERZIS de la instanță să mai fie cadru didactic

0
123
Judecătoria Focșani s-a pronunțat în cazul Mihaielei Ciornea, educatoarea din satul Poiana, comuna Vrîncioaia, trimisă în judecată pentru purtare abuzivă.

În urma analizării dosarului și a întregului probatoriu, judecătorii au dispus achitarea educatoarei pentru cele două fapte pentru care a fost trimisă în judecată. Verdictul instanței nu înseamnă că ea a fost găsită nevinovată, ci doar iresponsabilă pentru faptele sale: “Dispune achitarea inculpatei C. M., privind infracţiunea de „purtare abuzivă” (…) pentru existenţa cazului de neimputabilitate prev.de art.28 C.pen.(iresponsabilitate). (…) dispune obligarea inculpatei C. M. la tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, se arată în hotărârea instanței.

Judecătorii i-au interzis totodată educatoarei să mai exercite profesia de educator. În ceea ce privește victimele sale, doar părinții unui singur copil dintre cei agresați de educatoare s-au constituit parte civilă în dosar. În czul acestuia, educatoarea a fost obligată la plata de daune morale.

“Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă V. L, minor, şi obligă inculpata să plătească suma de 1000 lei conform recunoaşterii şi restul de 9.000 lei, în total 10.000 lei, reprezentând daune morale. Ia act ca persoana vătămată N. F. nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. (…) dispune luarea măsurii sechestrului asigurator pe bunurile mobile aparţinând inculpatei şi a popririi pe sumele de bani datorate de terţi inculpatei C. M., până la concurenţa sumei de 10.000 lei”, se mai arată în hotărârea Judecătoriei Focșani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.