Elevii claselor a VIII-a susțin luni şi marţi simularea Evaluării Naționale

0
328

Elevii din clasele a VIII-a susțin luni şi marţi simularea Evaluării Naționale, anunţă Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice. Prima probă a simulării este cea la Limba și literatura română şi va fi susţinută luni, 22 februarie iar cea de-a doua probă, la Matematică, va fi susţinută marţi, 23 februarie.

Subiectele sunt elaborate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare, pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora prevăzute în programele de examen. Subiecte similare sunt postate pe site-ulwww.subiecte2016.edu.ro.

Lucrările vor fi corectate de doi profesori din şcoala în care elevii susțin simularea. Unul dintre profesori este chiar cel care predă la clasă. Baremele asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național.

Notele nu vor fi trecute în catalog, dar există şi situaţii excepţionale în care pot fi trecute, la cererea elevului.

Rezultatele simulării Evaluării Naționale vor fi afişate pe 4 martie. La simularea Evaluării Naţionale de anul trecut, 50,68% din elevi au obţinut note peste 5, iar rata de participare a fost de 96,17% (180.442 de elevi prezenţi din 187.629 de înscrişi), potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.