Elevii de clasa a VI-a susţin proba de comunicare a Evaluării Naţionale

0
319

Evaluările Naţionale de la nivelul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a a început luni cu proba de limbă şi comunicare, susţinută de elevii de clasa a VI-a.

Elevii de clasa a VI-a susţin luni proba de limbă şi comunicare din cadrul Evaluărilor Naţionale, iar marţi vor susţine proba la matematică şi ştiinţe, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei.

În continuare, elevii de clasa a IV-a vor susţine Evaluarea Naţională în perioada 30 mai – 2 iunie, la limba română şi matematică, iar cei de clasa a II-a susţin, în perioada 6-10 iunie, proba de scriere şi citire în limba română şi cea de matematică.

Potrivit metodologiei de organizare a evaluările naţionale, rezultatele nu se afişează şi nu se trec în catalog. În schimb, profesorii trebuie să construiască planuri individualizate de învăţare pe baza cărora elevii să poată recupera materia. Rezultatele de la teste, precum şi planurile individuale sunt comunicate elevilor şi părinţilor individual, în condiţii de confidenţialitate.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.