Elevii din comuna Tulnici vor avea o școală nouă

0
732
Una dintre cele mai mari comune din Vrancea va avea, cel mai probabil la jumătatea lui 2019, o școală nouă. Este vorba despre o unitate de învățământ cu clasele I-VIII care va fi construită de la fundație, în vecinătatea actualei unități de învățământ și va avea 12 săli de clasă.

Aurel Boțu, primarul comunei Tulnici, a semnat luni contractul de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), contract care prevede o valoare totală a investiției de aproape 3,5 milioane de lei.

“Astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru construirea unei școli cu clasele I-VIII la noi în comună, cu 12 săli de clasă. Aveam nevoie de această investiție, deoarece școala veche nu mai corespunde normelor în vigoare. După ce va fi finalizată construcția noii școli, pe cea veche va trebui să o demolăm. Urmează ca faza de proiectare să fie scoasă la licitație, și sper eu, în maxim doi ani, să o finalizăm”, a spus primarul comunei, Aurel Boțu.

Conform documentului, banii vor fi alocați în totalitate de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Proiectul de investiție este primul pas în construcția de noi unități de învățământ în comună. În perioada următoare se vor semna încă două contracte pentru construcția unei alte școli, dar și a unei grădinițe.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.