Elevii din Vrancea NU s-au înghesuit la contestații. Până în 600 de cereri de recorectare a lucrărilor au fost depuse

0
145

rezultate-evaluare-nationala

Număr redus de contestații depuse de elevii din Vrancea, nemulțumiți de notele primite la examenul de maturitate. Potrivit reprezentanților IȘJ Vrancea, 586 de cereri de recorectare au fost depuse de către elevii din județ care speră să obțină o medie mai mare după ce profesorii examinatori le vor lua din nou, la mână, tezele. 259 de contestații vizează lucrările de limba română, 98 pe cele de biologie în timp ce la matematică au fost depuse 91 de cereri de recorectare. Câte 55 de contestații au fost depuse la istorie și geografie.

Contestaţiile vor fi admise dacă există diferenţe între nota iniţială şi cea obţinută în urma recorectării de minim 50 de sutimi. Nu întotdeauna însă recorectarea lucrării înseamnă puncte în plus pentru elevi. Sunt şi cazuri în care pot fi scăzute notele obţinute iniţial. La notele peste 9,50 fiecare sutime în plus sau în minus va fi operată la nota iniţială.

Rezultatele finale din sesiunea de bac iunie-iulie 2015 vor fi afişate vineri.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.