Elevii din Vrancea se plâng că e frig în școli! Poziția Consiliului Județean al Elevilor

0
201

Consiliul Județean al Elevilor a semnalat în mod public faptul că în mai multe școli din județ, elevii învață în condiții de temperatură sub pragul minim prevăzut de lege.

“Elevii vrânceni nu îşi pot desfăşura activitățile educaționale în condiții optime din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă. Sute de elevi sunt afectați de această situație şi conducerile nu prezintă acțiuni concrete cu privire la această problemă. Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean ce are misiunea de a apăra drepturile acestora, caută un răspuns şi cere autorităților să asigure confortul termic necesar derulării în bune condiții a actului educațional”, se arată într-un comunicat al CJE Vrancea.

Potrivit documentului, Consiliului Județean al Elevilor i-au fost semnalate cazuri în care elevii au fost nevoiți să participe la orele de curs cu geci, căciuli și mănuși din cauza frigului. Potrivit unu Ordin de Ministru din 1995, temperatura minimă în sălile de clasă trebuie să fie de 18 grade. CJE susține că această temperatură nu este atincă în licee precum Colegiul Național “Al. I. Cuza” Focşani, Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş” Adjud, Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” Focşani, Liceul de Arte “Gheorghe Tăttărăscu” Focşani și Liceul Tehnologic “Eremia Grigorescu” Mărăşeşti.

“Situația diferă de fiecare unitate de învățământ, unele având încălzire în anumite corpuri ale clădirilor, respectiv, anumite etaje, altele având o situație precară la nivelul întregii unități din cauza clădirilor învechite şi nerestaurate. Existența acestor neajunsuri în anul Centenarului ridică serioase semne de întrebare cu privire la buna funcționare a învățământului românesc, elevii din multe școli fiind privați de condițiile minime necesare pentru buna desfăşurare a activității educaționale. Conducerea şcolilor se scuză prin lipsa fondurilor de reabilitare a clădirii, iar reprezentanții Consiliului Județean anunță că au fost alocate fonduri, situație ce în ansamblu ne aduce la concluzia că sistemul de învățământ se află într-o situație precară, ce ar putea fi rezolvată prin luarea unor măsuri, care nu vor fi luate”, mai semnalează Consiliul Județean al Elevilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.