Elevii s-ar putea întoarce la școală după 15 mai | L. Orban: „Anul şcolar va fi încheiat”

0
745

Prezent într-o emisiune televizată, Ludovic Orban a anunţat că toţi elevii vor încheia anul şcolar în această vară. Premierul a cerut profesorilor intensificare predării online și o mobilizare pentru pregătirea examenelor. Orban a mai adăugat că dacă lucrurile decurg bine, după data de 15 mai, elevii vor putea reveni la cursuri. „Anul şcolar va fi încheiat. Elevii vor da toate examenele care se dau la sfârşit de an, la fel studenţii. Sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea şcolară. Oricum, profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanţă, să intensifice predarea online până se vor deschide şcolile şi să fie pregătite examenele foarte bine”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus. Ministerul Educației a emis marți, un ordin de ministru prin care programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat a fost schimbată și va conține doar materia din primul semestru al anului școlar 2019-2020. Este vorba despre cea pentru Evaluarea Națională, pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020 la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) și matematică, și cea pentru Bacalaureat 2020, la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

„Prin elaborarea acestui ordin se asigură egalitatea de șanse pentru toți elevii care vor absolvi învățământul gimnazial, respectiv liceal, dar și o evaluare obiectivă, la nivel național, a competențelor specifice formate/dezvoltate, dar și a conținuturilor corespunzătoare parcurse de elevi pe parcursul învățământului gimnazial/liceal, respectiv în clasa a VIII-a/a XII-a până la finalizarea semestrul I al anului școlar 2019-2020”, a precizat ministrul Monica Anisie, potrivit comunicatului Ministerului Educației. Anisie anunța săptămâna trecută că școlile vor rămâne închise pe toată durata stării de urgență, care a fost prelungită până în 14 mai, și că, în funcție de evoluția situației, examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat ar putea avea loc în luna iulie. Ministrul a mai precizat că în orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre”, anul școlar 2019-2020 va fi încheiat. 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.