Elevii şi studenţii din Vrancea se pot înscrie la Aspire 2016, program de formare a liderilor

0
327

Elevii de liceu, studenţii şi tinerii profesionişti cu abilităţi de lideri sunt așteptați să se înscrie, până pe data de 21 martie, respectiv 4 aprilie 2016, la unul din programele Aspire, singurul program din România și Europa de Est cu participare internațională, ce utilizează o programă alcătuită pe modelul celei de la Universitatea Harvard.

Aspire, programul de leadership şi antreprenoriat cu profesori de la Harvard, Stanford, Wharton şi Berkeley, a deschis aplicaţiile pentru programele de vară 2016 şi oferă suportul celor care intră în comunitate pentru identificarea unei şcoli cu renume sau a unui loc de muncă.

„Estimăm că vor fi 500-600 de aplicaţii, dintre care se vor alege cei 130 de participanţi. Este vorba despre 50 de liceeni, 50 de studenţi şi 30 de tineri profesionişti”, a declarat Dan Oros, copreşedinte Aspire Academy.

Elevii de liceu, studenţii şi tinerii profesionişti se pot înscrie, până pe data de 21 martie, respectiv 4 aprilie 2016, la unul din programele Aspire. Acestea se vor desfăşură în luna iulie, la Poiana Braşov: Aspire High School (7–11 iulie), Aspire Academy (8–15 iulie) şi Aspire Professional (7–10 iulie).

„Participanţii devin membri ai comunităţii Aspire, ceea ce înseamnă că mai departe oferim suport în identificarea unei universităţi cu renume pentru cei care termină liceul, sau oportunităţi profesionale, identificarea de locuri de muncă pentru cei care îşi încheie studiile în cadrul facultăţilor”, a mai spus Dan Oros.

În cadrul ediţiei din 2016, vor susţine cursuri profesori de la cele mai bune universităţi din lume – Harvard, Stanford, Wharton şi Berkeley -şi traineri de specialitate în leadership, comunicare, negociere, business şi storytelling. „Misiunea Aspire este de a descoperi, dezvolta şi conecta viitorii lideri. Îi inspirăm să îşi atingă potenţialul, să ducă o viaţă de care să fie mândri şi să îşi aducă aportul la dezvoltarea societăţii”, au transmis reprezentanţii Aspire.

Pe lângă acestea, participanţii la Aspire High School au parte şi de sesiuni de discuţii pe tema studiilor în străinătate cu absolvenţi ai unor universităţi de top din lume. Cursurile se vor desfăşura exclusiv în limba engleză.

Proiectul a început în anul 2011, când un grup de studenţi români ce au absolvit universităţi de top din Statele Unite şi Europa: Harvard, Wharton, Princeton, IE si Georgetown, au decis să ofere oportunitatea tinerilor români să aibă acces la educaţia de care au avut ei parte.

Dintr-o şcoală de vară, Aspire a evoluat într-o comunitate de peste 350 de tineri, iar, în prezent, absolvenţii Aspire studiază şi muncesc în peste 20 de ţări. Viziunea Aspire este de a dezvolta o comunitate de lideri etici, de succes şi influenţi, într-o varietate de domenii şi cu specializări diferite, în Estul Europei.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.