Epuizați de lupta cu nămeții, pompierii din Vrancea au avut de luptat și cu focul

0
350

După ce au luptat și încă au de lucru cu nămeții, pompierii din Vrancea au fost nevoiți să facă față și luptei cu focul. 3 incendii care se manifestau la gospodăriile unor cetăţeni din comunele Popeşti, Ţifeşti şi Rugineşti au fost lichidate de pompierii militari, în ultimele ore.

Astfel, duminică, 17 ianuarie a.c., un apel primit la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 în jurul orei 10.30 anunţa producerea unui incendiu la gospodăria lui P.M. din localitatea Popeşti. Trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD s-au deplasat imediat la locul indicat, intervenţia desfăşurându-se în colaborare cu serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate. În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta la anexe gospodăreşti construite pe o suprafaţă cumulată de aproximativ 70 mp. În urma acestuia au ars o bucătărie de vară construită din panouri sandwich pe o suprafaţă de cca. 30 mp, două magazii construite din panouri sandwich pe o suprafaţă de cca. 40 mp, precum şi obiecte electrocasnice, articole de mobilier şi alte bunuri aflate în interior. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.

În seara aceleiaşi zile, în urma unei solicitări primite prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 în jurul orei 20.50, patru echipaje de pompieri militari cu trei autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD s-au deplasat către gospodăria numitei E.P. din comuna Ţifeşti unde un un incendiu care cuprinsese casa de locuit şi o anexă ameninţa să se extindă şi la gospodăriile învecinate.

Intervenţia a fost dificilă din cauza suprafeţei mari cuprinse de flăcări şi din cauza manifestării fenomenelor meteo periculoase specifice codului galben în vigoare la acel moment, respectiv căderi abundente de zăpadă însoţite de viscol puternic.

În urma incendiului care s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, au ars acoperişul locuinţei confecţionat din lemn şi cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de cca. 100 mp, o anexă pe o suprafaţă de aproximativ cca. 180 mp, cca. 3 tone lucernă depozitate în podul anexei şi aproximativ 2 mc cherestea. Intervenţia pentru stingerea incendiului a durat aproximativ cinci ore.

De asemenea, în primele minute ale zilei de luni, 18 ianuarie a.c., în jurul orei 00.50, Secţia de Pompieri Adjud a intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Rugineşti, la stingerea unui incendiu localitatea Rugineşti, izbucnit la proprietatea numitei M.R. În urma acestuia a ars acoperişul casei, confecţionat din lemn şi cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de cca. 90 mp şi s-au degradat tavanele şi pereţii. În urma verificărilor efectuate se pare că un coş, canal, burlan de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile a stat la baza producerii acestui eveniment.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.