Eroul care a sărit în apele reci ale Dâmboviței și a salvat un copil este din Focșani. Mărturii cutremurătoare

0
4388

Tânărul care a sărit în apele reci ale Dâmboviței și a salvat un copil de 8 ani care plonjase alături de familie, cu mașina în râu, este din Focșani. El se numește Alexandru Puiu, în aprilie împlinește 30 de ani, este căsătorit și este fiul unui liberal vocal, Corneliu Puiu.

Sâmbătă, tânărul care locuiește în București unde are o mică afacere, se întorcea acasă, când a observat cum lumea privește la ceva. Unii filmau, alții comentau de pe margine, fără ca cineva să se implice în vreun fel. Când s-a apropiat și-a dat seama că nu este totul pierdut și a sărit în apa rece ca gheața în încercarea de a-i salva pe cei aflați în mașina răsturnată cu roțile în sus în râu. Când a simțit apa rece, Alexandru aproape că s-a blocat, însă a avut puterea să se adune și să continue  operațiunea de salvare.

A reușit să ajungă la mașină și să scoată copilul care era vânăt. Cu greu l-a dus la mal. S-a întors să-l scoată și pe tatăl băiatului, însă acesta era decedat.

 „Am dat prima oară de copil, l-am prins de mână, l-am scos, a fost momentul de bucurie şi în acelaşi timp de groază. Sincer, de frig, de abia puteam să mai înaintez, am avut noroc că a sărit un băiat de pe mal să mă ajute pentru că eram foarte înfrigurat. Am auzit maşina poliţiei după ce l-am scos pe băiat, ulterior m-am întors să îl scot şi pe bărbat”, povestește Alexandru Puiu.

Focșăneanul a povestit, totodată, că în timp ce el încerca să intervină, în apă se mai aflau alte 2 persoane, în timp ce o mare de oameni privea pasivă de pe marginea, filmând momentele dramatice. După ce a făcut tot ce a putut și a salvat viața unui copil, focșăneanul a dispărut în mulţime. Poliţiştii nici n-au apucat să-i mulţumească pentru  gestul său.

„Nu am făcut chestia asta ca să ies în evidenţă. De ce am sărit în apă? Pentru că aşa e normal. Aşa ar fi trebuit să facă cei din jur, mulţimea. Ăsta ar fi trebuit să fie primul impuls”, spune Alexandru Puiu.

Sâmbătă după amiază, un bărbat a murit, iar un copil şi o femeie au fost răniţi grav, după ce maşina în care se aflau a căzut în râul Dâmboviţa, cei doi răniţi fiind transportaţi la spital.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin, a declarat, sâmbătă că atunci când au ajuns echipajele de intervenţie, cei trei erau şcoşi din apă, femeia era conştientă, dar în şoc hipotermic, iar copilul şi bărbatul în stop cardio-respirator.

Echipajele SMURD au făcut manevre de resuscitare, în urma cărora copilul şi-a revenit, dar bărbatul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul. Copilul a fost transportat la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, iar femeia a fost dusă cu ambulanţa SMURD la Spitalul „Sfântul Ioan”. La locul accidentului au mers scafandri, un echipaj de descarcerare şi două echipaje SMURD.

Martori aflaţi în zonă la momentul accidentului au spus că un şofer care trecea cu maşina pe celălalt mal al râului Dâmboviţa a văzut accidentul, a oprit, a sărit în apă şi a scos victimele, apoi a plecat.

Un poliţist din echipajul de la Rutieră a văzut că băiatul, în vârstă de opt ani, nu mai respiră şi a început să îl resusciteze. Când a ajuns echipajul SMURD, băiatul a fost dus în ambulanţă pentru a continua manevrele de resuscitare, iar după aproximativ cinci minute acesta a fost stabilizat, fiind transportat la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

Poliţistul care l-a salvat pe copil se numeşte Dorin George şi este de la Brigada Rutieră a Capitalei.

Echipajul de la SMURD a încercat să îl resusciteze şi pe tatăl băiatului, însă acesta nu a mai putut fi salvat.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.