Escrocii dau o nouă lovitură. Bătrâni din Golești lăsați fără 100 de milioane de lei

0
246

Doi bătrâni din Golești, soț și soție, în vârstă de 83, respectiv 85 de ani, au rămas fără economiile pe care le aveau în casă, în total 11.000 de lei, după ce au căzut în plasa unor escroci. S-a întâmplat joi dimineață, când o mașină a oprit la poarta casei lor. Sub pretextul că îi datorează bani fiului celor doi soți, unul din cei doi bărbați din mașină a coborât și le-a întins o bancnotă de 500 de lei, precizând că datoria e în sumă e 250 de lei.

Bătrâna s-a dus în casă să schimbe banii ca să-i dea restul necunoscutului. Individul, jovial și prietenos, a urmat-o pe bătrână în casă și a asistat-o în momentul în care femeia a scos din șifonier o basma, în care avea 11.000 de lei. Bătrâna a schimbat banii, i-a dat restul, apoi a ieșit din casă urmată de bărbat, lăsând baticul pe masă. În timp ce era în curte, bărbatul a cerut femeii o sticlă cu apă, invocând probleme la motorul mașinii.

Cât timp bătrâna a căutat o sticlă pe care să o umple cu apă, a auzit mașina de la poartă demarând în trombă. Atunci și-a dat femeia seama că ceva nu e în regulă și a intrat în casă, unde a constatat dispariția banilor.

Poliția face cercetări, dar deocamdată nu a dat de urma escrocilor. Polițiștii au o serie de sfaturi pentru oameni, ca să nu devină victime ale unor înșelăciuni:

– nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor străine care se prezintă la domiciliul dumneavostră sub diferite pretexte;

– nu lăsaţi persoanele necunoscute să intre în casă, chiar dacă sunt îmbrăcaţi în uniforme, decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului;

– păstraţi banii și documentele în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavostră şi nu divulgaţi aceste informaţii altor persoane;

– nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini;

– nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.