Ești pregătit de o vară superbă? Vezi de ce ai nevoie ca să te bucuri de razele soarelui chiar la tine acasă!

0
54

Cum vara a sosit, odată cu ea au venit zilele însorite, taman bune de petrecut în parcuri sau la plajă. Însă, există posibilitatea să te bucuri de razele călduroase și atunci când nu reușești, din diverse motive, să părăsești locuința. Cum? Ai nevoie doar de o mică mare investiție: amenajarea unei terase ca în povești.

Orice spațiu verde poate fi transformat într-o terasă, ca o extensie a casei, mai ales dacă mizezi pe soluții care să fie ușor de realizat și instalat în spațiul pe care îl ai la dispoziție. În plus, cu puțină organizare, timpul și efortul de amenajare al unei terasei se reduce considerabil. Așadar, depinde de tine să te gândești ce parte a grădinii e propice pentru a deveni un loc de socializare, cum poți să o pui cel mai bine în valoare și ce tip de mobilier e cel mai avantajos, în condițiile date.

5 pași pentru a obține terasa dorită

  1. Stabilește dimensiunile în care te vei desfășura. 

Dacă tot ce vrei este să ai un loc în aer liber, unde să citești o carte bună și să savurezi o limonadă, atunci nu vei avea nevoie de prea mult spațiu. Dacă, în schimb, vrei ca terasa ta să devină zonă de socializare și petrecere, suficient de încăpătoare chiar și pentru a lua masa împreună cu prieteni dragi, atunci proiectul va fi unul de mai mare amploare.

2. Compartimentează spațiul prin elemente naturale 

Nu e nevoie să aloci bani și timp pentru clădirea de garduri sau structuri rigide cu rol de separatoare. Acestea nu fac decât să dea impresia unui spațiu închis, mai mic decât e în realitate. În schimb, definește perimetrul terasei profitând de structuri deja existente, cum ar fi zona garajului, o zonă delimitată de copaci fructiferi sau, de ce nu, un gard viu. Chiar dacă acestea nu sunt momentan o opțiune, poți plasa ghivece cu flori de jur împrejurul zonei de relaxare, pentru a stabili limitele acesteia.

3. Folosește un acoperiș rabatabil, ușor de montat

Chiar dacă vrei să te bucuri de soare, vei avea nevoie de un acoperiș care să protejeze mobilierul și să te adăpostească de soare și intemperii, ori de câte ori e cazul. De exemplu, poți cumpara marchize din magazinul Hornbach, care sunt retractabile manual sau motorizate cu telecomandă. Acestea se instalează și se demontează cu cea mai mare ușurință, fără să presupună costuri suplimentare de construcție sau întreținere.

4. Selectează materialul pentru podea

Cărămida, pavelele de beton, piatra naturală sau pietrișul sunt câteva dintre opțiunile cele mai des utilizate. Acestea au darul de a proteja mobilierul, menținând terasa cât se poate de uscată, în cazul ploilor abundente de vară. Cărămida și piatra dau un efect vizual foarte atrăgător, dar betonul și pietrișul sunt de multe ori mai accesibile ca preț și mai ușor de distribuit în fiecare colț al terasei.  

5. Alege un mobilier rezistent la orice tip de vreme, care arată bine la un preț corect

Nu e nevoie să faci investiții majore la acest capitol, ci doar să găsești un set de mobilier pentru exterior care să fie pe placul tău și să aibă o cromatică plăcută, potrivită cu elementele naturale.  Mai presus de orice, acesta ar trebui să fie confortabil și să-ți permită să te relaxezi.

De asemenea, dacă vrei să-ți faci timpul petrecut acasă cu adevărat interesant, gândește-te la câteva tipuri de activități în aer liber care să fie pe placul tuturor, de la mic la mare. Pune la punct terasa dorită și veți sta cu toții mai mult afară în zilele plăcute de primăvară-vară sau chiar de toamnă, decât pe canapeaua din living, uitându-vă la televizor. (Sursa foto: Shutterstock.com)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.