Euro falși, plasați pe piața din Focșani, dar și din alte orașe ale țării

0
336

Procurorii DIICOT Pitești au destructurat, marți, o rețea specializată în falsificarea banilor. Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2017 – februarie 2018, cinci suspecţi au achiziţionat mai multe bunuri expuse spre vânzare pe site-uri de anunţuri online, în special telefoane mobile, cu preţuri cuprinse între 500 şi 1000 euro, pe care le-au achitat cu bancnote contrafăcute de 100 euro.

“În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului au acţionat coordonat pe raza mai multor judeţe, respectiv Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Buzău, Vrancea, Sibiu, Vâlcea, Olt, Bihor, Ilfov precum şi pe raza municipiului Bucureşti. Modul de operare al grupării prezintă o serie de particularităţi printre care enumerăm:

– se stabileau întâlniri cu potenţialele persoane vătămate la ore târzii, după lăsarea întunericului cu scopul de a îngreuna o eventuală identificare a acestora.

– în comunicările purtate cu persoanele vătămate, membrii grupului au folosit cartele pre pay doar pentru a contacta persoanele ce aveau anunţuri postate pe site-uri de vânzări on-line, iar după săvârşirea infracţiunilor aceste cartele pre pay erau dezactivate.

– în activitatea infracţională membrii grupului au folosit mai multe autoturisme, până în prezent fiind identificat un număr de 6 autoturisme, având acelaşi scop, respectiv, îngreunarea identificării acestora.

Din datele şi mijloacele de probă administrate, raportat la activitatea de punere în circulaţie a bancnotelor contrafăcute din cupiura de 100 de euro, suspecţii au introdus in circuitul financiar, printr-un număr de 17 plasări, aproximativ 10.000 euro contrafăcuţi prejudiciind până în prezent un număr de 17 persoane.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 15 telefoane mobile, cartele SIM şi 300 de euro susceptibili a fi contrafăcuţi“, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.