Evenimente culturale dedicate Zilei Naţionale a României, la Bibliotecile din judeţul Vrancea

0
63

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 101 ani de la Marea Unire din 1918 – împlinirea idealului naţional al românilor – Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, alături de partenerii săi, vă invită la evenimentele de suflet organizate la sediile sale şi ale partenerilor săi.

Marţi, 26 noiembrie, începând cu ora 11, la Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene va avea lor evenimentul cultural „Ţara suntem noi”, organizat în colaborare cu doamna Mariana Dascălu, profesor de istorie la Liceul de Arte „Gheorghe Tattarescu” din Focşani, la care vor participa elevi ai clasei a IX-a şi bibliotecari. Cu acest prilej, va fi evocat rolul Reginei Maria în realizarea Marii Uniri, cei prezenţi vizionând filmul „Regina Maria – frânturi de suflet românesc”, realizat de către Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, şi purtând discuţii pe marginea acestuia.

Miercuri, 27 noiembrie, începînd cu ora 12, la sediul Bibliotecii comunale Năruja se va derula manifestarea culturală „Stropi de iubire pentru tine, Ţara Mea”, organizată de către doamna Adriana Bratie, bibliotecar comunal, în parteneriat cu doamna Teodora Gogancea, profesor de istorie în cadrul Şcolii Gimnaziale „Barbu Ştefănescu Delavrancea”.

Vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 10, Secţia pentru copii şi tineret vă aşteaptă la programul cultural Țara suntem noi, derulat în parteneriat cu doamnele Mariana Baciu, profesor învăţământ primar, şi Mirela Hanganu, bibliotecar, de la Școala Gimnazială nr. 7 din Focșani. Vor fi vernisate expoziţiile Istoria ne învaţă (expozitie documentară realizată de către colegele noastre) şi România în culorile copilăriei (expoziţie de desene realizată de către elevii Școlii nr 7 din Focșani).

Vineri, 29 noiembrie, Biblioteca Municipală din Adjud în parteneriat cu Şcoala Mihail Armencea din Adjud vă invită să participaţi la evenimentul cultural „Am fost şi eu la Alba Iulia”. Doamna manager Tatiana Valea şi doamna Daniela Cristian, profesor pentru învăţământul primar, alături de elevi ai clasei a II-a, părinţi şi invitaţi, vor celebra evenimentul Marii Uniri prin acţiuni de handmade (confecţionarea de steguleţe tricolore).

Vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 10 la Secţia împrumut la domiciliu adulţi a Bibliotecii Judeţene va avea loc vernisarea expoziţiei interactive „România Mare pe înţelesul celor mici”, realizată de către  bibliotecarTeodora Fîntînaru, în prezenţa elevilor de la Şcoala Gimnazială Ion Basgan din Focşani, coordonaţi de către doamna Cornelia Cristea, profesor pentru învăţământuul primar.

În perioada 27-29 noiembrie, bibliotecarul Adrian Ţiglea va fi prezent la Gimnaziul nr. 6 “Alexandru cel Bun” din Cernăuţi, în cadrul proiectului “Refacerea legăturii cu românii din spaţiul ex-sovietic”, proiect coordonat de către domnul profesor Adrian Atarcicov, de la Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani, spre a prezenta cartea „Cultură şi mentalităţi în epoca Marii Uniri: o perspectivă asupra modernităţii româneşti”. De asemenea, Biblioteca va dona o colecţie de cărţi de literatură tinerilor cernăuţeni.

În parteneriat cu Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobeşti, luni, 2 decembrie 2019, doamna Oana-Raluca Boian, managerul Bibliotecii Judeţene Vrancea, însoţită de Adrian Ţiglea, purtătorul de cuvânt al bibliotecii, vor fi prezenţi la Liceul „Duiliu Zamfirescu” din Odobeşti, unde vor povesti, alături de elevi, despre semnificaţia culturală a evenimentului de la 1 decembrie 1918, pornind de la lucrarea „Cultură şi mentalităţi în epoca Marii Uniri: o perspectivă asupra modernităţii româneşti”, scrisă de bibliotecarul Adrian Ţiglea.

De asemenea, în această perioadă, toate cluburile care activează în cadrul Centrului de Formare al Bibliotecii noastre vor desfăşura activităţi dedicate Zilei Naţionale a României. De Ziua Naţională a României, Echipa Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea vă urează La mulţi ani!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.