EXCLUSIV: Cazuri de scarlatină, confirmate într-o școală din Focșani

0
698
Doi copii, elevi ai Școlii Generale Ștefan cel Mare din Focșani, sunt internați în spital, analizele confirmând în cazul acestora că au scarlatină.

Este vorba despre doi colegi de clasă, în cazul cărora boala a fost confirmată la sfârșitul săptămânii trecute.

“Joi am fost anunțată de doamna învățătoare de la clasa a III-a că unul dintre elevi este internat în spital cu diagnosticul confirmat de scarlatină. Încă de atunci am luat decizia de a muta copiii din clasă și am făcut dezinfecție. Am anunțat, inclusiv, Direcția de Sănătate Publică Vrancea și mi-au spus că nu pot interveni până nu sunt confirmate un număr de trei cazuri. În weekend m-a sunat doamna învățătoare și mi-a spus că încă trei părinți au reclamat faptul că au copiii bolnavi de scarlatină”, ne-a declarat Maria Pătrașcu, directoarea Școlii Ștefan cel Mare.

În afară de efectuarea dezinfecției în sala de clasă, conducerea unității de învățământ a decis separarea elevilor care învață după-amiază de cei din tura de dimineață, din rândul cărora au fost confirmate cele două cazuri de scarlatină. În plus, s-a luat hotărârea efectuării unei noi dezinfecții în toată școala:

“În clasa în care învață cei de a III-a, după amiază au cursuri o clasă de a VII-a. Încă de la momentul în care am știu de primul caz confirmat am mutat clasele separat. S-a făcut dezinfecție și în cursul zilei de astăzi, o să facem o curățenie generală la nivel de școală. Dezinfectăm băncile, ușile, băile”, a mai spus Maria Pătrașcu.

Direcția de Sănătate Publică a confirmat situația existentă la nivelul Școlii Ștefan cel Mare, însă nu poate interveni decât în momentul în care sunt raportate minim trei cazuri confirmate.

“Direcția de Sănătate Publică nu are nici o implicare până la apariția a trei cazuri. Deocamdată sunt două cazuri confirmate și există un al treilea copil internat la domiciliu prin secția Pediatrie cu faringo-amigdalită, nu cu scarlatină. Recomandările noastre în astfel de situații sunt de a fi văzuți copiii de medicul școlar și în măsura în care au angine să fie îndrumați la medicul de familie pentru tratament și eventual recomandări de recoltare de exudat. Școala trebuie să ia câteva măsuri suplimentare de dezinsecție și de aerisire”, a declarat Maria Maiorov, medic DSP Vrancea.

Potrivit unor surse, mai mulți părinți au decis să nu-și mai ducă la școală copiii. Medicii transmit însă că scarlatina nu e o boală gravă, iar oamenii nu au motive să intre în panică. Scarlatina este o boală contagioasă specifică copilăriei, pentru care nu există vaccin și care este aproape inofensivă, complicațiile asociate acesteia fiind foarte rare. Fiind totuși extrem de contagioasă, se impune izolarea bolnavului și o dezinfecție temeică a tuturor obiectelor cu care acesta intră în contact.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.