EXCLUSIV: Costică Argint a fost arestat pentru a fi predat autorităților din Italia! (UPDATE)

0
16015

UPDATE: IPJ Vrancea confirmă arestarea lui Costică Argint. Potrivit unei informări, polițiștii din cadrul Compartimentului Urmăriri al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au pus în executare ieri „un mandat de arestare provizorie emis de Curtea de Apel Galați, față de un  bărbat de 64 de ani, căutat de autoritățile judiciare italiene pentru executarea unei pedepse de 3 ani și 4 luni închisoare. Pe numele bărbatului, autoritățile italiene au emis un mandat de european de arestare, în vederea predării. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, urmând să fie predat autorităților italiene”.

Știrea inițială:

Judecătorii s-au răzgândit în privința lui Costică Argint și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele acestuia. În urmă cu două săptămâni, după ce a stat în arest câteva ore, judecătorii dispuneau ca acesta să fie pus în libertate și plasat sub control judiciar, în urma unei solicitări făcute de autoritățile italiene. Focșăneanul, acum în vârstă de 64 de ani, nu avea voie să părăsească România și era obligat să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, în a cărui circumscripție locuia efectiv în București. Ieri însă, soluția a fost mai drastică. „Admite cererea autorităţilor judiciare din Italia, respectiv Procurorul Adjunct al Republicii de la Procuratura Republicii de pe lângă Tribunalul din Viterbo şi dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 27.05.2020, în dosarul de referinţă nr. 27/2020 SIEP, pe numele persoanei solicitate Argint Costică. …ia act că persoana solicitată Argint Costică nu a consimţit să fie predată autorităţilor judiciare din Italia. …dispune arestarea persoanei solicitate Argint Costică pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data punerii în executare a mandatului de arestare şi predarea acesteia către autoritățile judiciare italiene. Dispune emiterea mandatului de arestare, în baza prezentei sentinţe. Constată că persoana solicitată a fost reţinută pentru 24 de ore, începând cu data de 02.06.2020, ora 11:45. Ia act că persoana solicitată Argint Costică nu a renunţat la regula specialităţii”, se arată în minuta instanței. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată  în termen de 5 zile de la pronunțare.

Din informațiile noastre, Costică Argint ar fi fost condamnat definitiv în Italia la finele lunii februarie anul acesta, în urma unui conflict pe care l-a avut cu un comerciant din Peninsulă în 2007. Pedeapsa definitivă ar fi de 3 ani și 4 luni închisoare în regim de detenție, din care Argint ar fi executat o parte. În februarie 2008, Costică Argint a fost reținut în Italia în urma unei ample operațiuni, intitulate „Serghei”, scria presa din Peninsulă. A fost pus în libertate un an mai târziu, iar în 2012 a fost condamnat de prima instanță la patru ani și jumătate de închisoare, amendă de 900 de euro și interdicție de a deține funcții publice pe toată durata pedepsei. Partea vătămată depusese plângere la sfârșitul anului 2007, în care a povestit că a intrat cu 20.000 de euro într-o afacere cu un bărbat din Vitorchiano, dar când a decis să se retragă, partenerul i-a solicitat să restituie 56 de mii de euro. De aici, scrie presa italiană, ar fi intrat pe fir focșăneanul nostru care a exercitat presiuni asupra părții vătămate. Costică Argint a susținut la acea dată că este nevinovat.

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.