EXCLUSIV: Focșăneanul pozitiv care a fugit din Capitală abia ieșise din Penitenciarul Jilava (VIDEO)

0
434

Detalii tragi-comice în cazul focșăneanului care a fugit din Institutul „Marius Nasta” din București, unde era internat după ce fusese depistat pozitiv cu coronavirus. Tabloul complet este următorul: G. M. era nu doar în atenția medicilor, ci și în atenția procurorilor. În urmă cu ceva timp, acesta a avut un conflict cu o rudă și i-a fost deschis dosar penal pentru lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice. A fost arestat preventiv în lipsă, ulterior pus în libertate, moment în care pur și simplu a evadat din unitatea medicală din București.

Din varii motive, după conflictul cu ruda sa, G. M. a refuzat să se prezinte la audierile din dosarul penal în care era inculpat, astfel încât săptămâna trecută, miercuri, procurorii au solicitat arestarea. Ceea ce s-a și întâmplat, judecătoria admițând în primă fază luarea acestei măsuri.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului …, cercetat pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă”, se arăta în încheiere.

Numai că după câteva zile a fost prins de oamenii legii, astfel încât s-a mers din nou în instanță, pentru confirmarea mandatului. „Procesul s-a judecat prin videconferință și a fost confirmat mandatul. Între timp, i-au venit rezultatele la teste și a ieșit pozitiv, astfel încât a fost dus în arestul IPJ Vrancea, însă înainte de aceasta au fost mutați la Buzău toți cei care se aflau reținuți acolo. Fiind pozitiv, din arestul IPJ a fost mutat la Jilava, dar între timp partea vătămată și-a retras plângerea pentru lovire, astfel încât a rămas cu o singură acuzație, tulburarea liniștii publice. Iar pedeapsa este mult mai mică și nu mai existau temeiurile de drept pentru arestarea preventivă, așa că am obținut punerea în libertate, în contestație.

Ieri a fost revocat mandatul de arestare preventivă, dar el noaptea fusese deja transferat la Jilava. S-a făcut comunicarea încheierii la Jilava, a fost pus în libertate și internat la un spital din București. A stat cinci minute acolo, a luat un taxi și a venit spre Focșani. A fost prins la Râmnicu Sărat, de unde l-au preluat cu izoleta și l-au internat din nou în spital, la noi”, ne-a relatat o sursă apropiată anchetei. Fuga din spital după confirmarea cu COVID-19 pare a fi sport național în familia focșăneanului. Tatăl acestuia a fost confirmat pozitiv și fusese internat la Adjud, de unde fugise. Potrivit surselor noastre, toți din familie se tem că atunci când sunt duși la spital li se injectează ceva ca să îi omoare. Evident, nu cred că ar fi reală existența coronavirusului. De subliniat că focșăneanul are simptome clare de coronavirus, respectiv tuse și dificultăți în respirație. (video Facebook: Iulian Bunilă)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.